2022-12-01
呢間日本餐廳店名好特別,喺度食日本嘢,今次真係專登慕名而來!店舖係日式木系風格,店舖唔算好大但係都坐得好闊落,平日晚餐時間都多人,如果想食都係book定位穩陣。餐廳有set dinner,我哋兩個女仔唔係好大食所以淨係嗌咗一份set dinner另加小食。霜降牛肉壽喜燒本身個餐會跟一份沙律/麵豉湯,及飯/鳥冬。真係很像霜的牛肉!質素非常高,肉嘅花紋好靚,油脂平均分佈,不肥!牛肉本身好香同埋嫩滑,配襯埋壽喜燒甜甜嘅湯底味,真係好好食!撈埋個烏冬絕配!我入面都有其他蔬菜同埋豆腐,食完成個人暖粒粒好滿足!set dinner可以追加小食,我哋叫左厚燒鰻魚玉子同埋刺身拼盤刺身拼盤估唔到追加嘅刺身拼盤都幾抵食,刺身嘅份量都多,刺身蝦好鮮甜!厚燒鰻魚玉子賣相好吸引,有蟹子木魚紫菜襯托口感好豐富,沾少少黑松露醬整體味道仲會昇華咗!脆味雞軟骨小食,細細粒炸到非常酥脆,用嚟送酒一流蟹子沙律,份量好大好FRESH! 沙律醬既比例岩岩好!總結: 性價比高!下次會試埋另一款招牌菜 石燒霜降吉列牛小排! 見到隔離台燒好似好過癮。例外想讚一下店員好NICE好有禮!! 滿意既一餐!
呢間日本餐廳店名好特別,喺[日本嘢]度食日本嘢,今次真係專登慕名而來!
霜降牛肉壽喜燒
本身個餐會跟一份沙律/麵豉湯,及飯/鳥冬。
刺身拼盤
厚燒鰻魚玉子
脆味雞軟骨小食,細細粒炸到非常酥脆,用嚟送酒一流
蟹子沙律,份量好大好FRESH! 沙律醬既比例岩岩好!