2021-10-24 112 瀏覽
之前見朋友啲story影用一個好的骰嘅爐仔燒串燒 真係冇諗過屋企都可以食燒到熱辣辣又好味嘅串燒🥰 即刻叫佢介紹買來玩吓啦 雖然地點有少少隱蔽 但係其實真係好近地鐵站 基本上一出行幾分鐘就到😋 我覺得最易認係樓梯旁邊有個燈牌店員好有禮貌 好快我哋就買咗十包串燒仲送埋個爐返屋企😝 店員仲好細心咁睇我哋裏面係生肉嚟嘅 記得煮熟咗先好食 如果食唔晒要放入冰箱儲存❄️ 除咗可以用佢送嘅電爐燒 仲可以放入氣炸鍋整熟 夠晒方便😗 時間控制方面每一pack後面都有寫每種煮法大概嘅時間 仲話沙嗲醬同花生醬嘅膠盒可以直接放入微波爐加熱🤤 啱晒我呢啲懶人呀不過既然佢有個電爐配埋 我梗係用翻佢黎燒正宗既串燒😙 呢個電爐真係好貼心 上面有塊板擺串燒 下面有兩個小焗盤擺兩款沙嗲醬佢嘅防黐底圖層真係唔駛加油 串燒都唔會黐喺爐上面 而且有幾種火候控制 唔怕會燒得太燶 基本上都非常容易處理 只係預熱五分鐘 再將預先處理好嘅串燒放落焗盤上🤤 過一陣再反下佢 好容易就整到外脆內軟嘅串燒串燒未燒嗰陣 一攞出嚟已經聞到好香 燒完簡直不得了🤩 香到我阿媽都出嚟睇吓煮緊咩 好鍾意佢配嘅花生醬同香辣花生醬 香辣花生醬有粒粒花生喺入面

串燒未燒嗰陣 一攞出嚟已經聞到好香 燒完簡直不得了🤩 香到我阿媽都出嚟睇吓煮緊咩 好鍾意佢配嘅花生醬同香辣花生醬 香辣花生醬有粒粒花生喺入面 真係好真材實料 而我個人比較鍾意食原味花生醬 食串燒點啊呢個醬真係好似喺街外面食咁香🤭

無論豬牛羊雞都係好好食😋 個人覺得豬肉係最出色 本身諗住四隻入面豬肉會比較韌 所以最冇期望 點知最後佢俾到最大嘅驚喜我🤤 口感彈牙 唔會過分醃製 味道啱啱好又夠晒入味 好開心可以喺屋企體驗下燒串燒 真係冇想像到可以咁容易呀
外賣自取