2024-05-19 154 瀏覽
搬咗嚟柴灣3個月,睇戲就睇過好多次,次次經過呢間餐廳都冇入去食,今日睇完戲,剛好係午餐時間,就決定同老公兩個自私食!呢個係戲院買飛隔離個門口,每次經過都會被香味吸引住。午市套餐係最抵食,套裝包指定飲品,加 $10 可以配埋是日餐湯。是日餐湯:野菌忌廉湯,好多菇味,好好味!老公叫咗午餐D:#香煎帶子虎蝦金不換鮮茄意粉,茄汁都是很開胃的,隻虎蝦都好入味,食哂成個意粉都仲好想食嘢!而我揀咗呢個特別啲嘅,不在午餐餐牌嘅 #燒泰式豬頸肉飯,燒豬頸肉絕對係特嘅至愛,配埋個魚露汁真係一流。轉天氣最好就飲潤喉飲品:我哋加咗 $16 轉秋冬潤喉熱飲 #雪耳雪梨杞子茶,甜甜地好潤口,飲完喉嚨舒服哂!另外一杯就叫咗 #熱阿華田。店內仲有 Kids Corner,小朋友可以除鞋入去玩。店內仲有個收藏品飾櫃都好吸睛!仲可以喺店內睇到到唔同電影嘅預告片添呀!總結:抵食好味嘅午餐,睇完戲食又得,食咗先睇戲都得!下次帶埋兩個仔女一齊食就最正啦!

呢個係戲院買飛隔離個門口,每次經過都會被香味吸引住。

是日餐湯:野菌忌廉湯,好多菇味,好好味!

另外一杯就叫咗 #熱阿華田。

店內仲有 Kids Corner,小朋友可以除鞋入去玩。

店內仲有個收藏品飾櫃都好吸睛!

仲可以喺店內睇到到唔同電影嘅預告片添呀!

2024-05-16
  • 泰式豬頸肉飯