2025-01-02 418 瀏覽
一個人想搵個地方飲酒食晚餐,就搵到咗呢間The CHOYA Ginza BAR。入去就見到好耐冇見嘅朋友都係自己一個人飲,佢就叫我坐低一齊飲酒。我就叫咗啲野食同埋酒,我特別鍾意佢哋嘅燈光,好有氣氛,食飯飲酒特別舒服我叫咗highball飲落好香濃,特別鍾意嗰種厚淳嘅感覺,酒勁唔會太强,仲有啲清爽。仲有一杯Jin Sui ,呢杯另一半佢比較滿意,好似有陣柚子香,非常唔錯,不過一杯唔夠喉,哈哈。 我哋叫咗小食薯角,配嘅係梅子塔塔醬,食落好有特色,酸酸甜甜,仲有油香,特別好食同埋佢哋嘅炸雞蕃茄梅子醬,炸雞嘅肉質好嫩,外皮酥脆,油好香,加埋醬料,味道非常好我都估唔到會係呢間酒吧見對方,所以可以見到呢間酒吧真係好受歡迎。雖然我哋好耐冇見,但總有說不完嘅話