2021-07-14 149 瀏覽
知道呢間小食店嘅巨薯棒好出名,之前食過都覺得好正!但喺我啱啱游完水又曬到好熱,梗係想食返啲凍冰冰嘅嘢啦!但係又唔想太冰冷喎🤪,所以炸雪糕就係最好嘅選擇!見出邊大街嘅炸雪糕都買到$25,而呢間只需要$20就有兩球炸雪糕,仲有得揀雲呢拿、香芋或者芒果味添!未見過球炸雪糕係可以炸得咁金黃色架!🤩 超級脆口!之前有食過啲炸雪糕係炸到好深色已經好燶,而且食落去係林pat pat的🙈啲炸粉同個雪糕分得好開,但呢度就唔同啦😆 我咬落去係清脆利落嘅聲音🤣而且球雪糕隨住炸嘅熱度慢慢溶化,咬一啖就有少少已經溶咗嘅雪糕汁滴落嘴巴入面🤤,唔知大家想唔想像到🤣 但係真係我食過咁耐咁多間以來最好食嘅炸雪糕!!食到我都好想研究吓點整,唔使要專登嚟到長洲先有得食😩 希望大家除咗食巨薯之外都可以試吓呢個神奇嘅炸雪糕😆😆!
炸雪糕
2021-07-12