又嚟到食飯時間長期都要排隊搭lift嘅百樂中心搵食喇~好幾次嚟都係食西餐同埋炸雞,上次排隊嘅時候望到有間泰國嘢好似幾正,bookmark咗,今次終於有機會試吓啦🤤整體來講,呢度環境坐得好舒服!而食物嘅portion又大,好適合一大班人嚟叫唔同嘅菜式一齊share食!咁當然食物質素都要高,我先會推薦大家嚟食嘅~.coming back to this food lover building in cwb 😆 but this time instead of fried chicken 🐓 coming for some thai food 🤤 this place has a lovely thai vibe to it 😊 and food portions are big which is perfect for a big group of people 😋 definitely have to order their fork tender pork ribs 😊 overall, the food is great here! would recommend it to any
coming back to this food lover building in cwb 😆 but this time instead of fried chicken 🐓 coming for some thai food 🤤 this place has a lovely thai vibe to it 😊 and food portions are big which is perfect for a big group of people 😋 definitely have to order their fork tender pork ribs 😊 overall, the food is great here! would recommend it to anyone!

《火山排骨》$178 😋😋😋
𝐕𝐨𝐥𝐜𝐚𝐧𝐢𝐜 𝐑𝐢𝐛𝐬
O M G 嚟到見到好大份排骨有少少嚇親😳唔好以為佢剩係得啲骨大舊,肉嘅份量都好多!個人覺得份量適合三至四人share~
排骨肉份量多之餘,肉質亦都非常之滑~用手套慢慢滅開嚟,越食越惹味!
醬汁酸酸辣辣非常之開胃,用咗大量蒜頭、青檸汁同埋唔同嘅香料,越食越辣,非常之過癮!同排骨嘅味道非常之夾🤤
如果平時食西餐食厭咗barbecue ribs嘅話,一定一定要點呢個泰式ribs試吓!!包你食過返尋味👅

《火焰燒雞》$198 😋😋😋
𝐆𝐫𝐢𝐥𝐥 𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧 𝐨𝐧 𝐅𝐢𝐫𝐞
呢個真係睇得又食得👀店員首先會原隻雞上枱,再幫你點火,超有霸氣嘅感覺,影完相之後再幫你拎返入廚房切件~
想睇吓隻雞靚唔靚或者煮得好唔好就一定要試吓佢嘅雞胸肉!今次呢隻連雞胸都整到非常之嫩滑又juicy,一啲都唔鞋,出色👅
食落會微微食得出有少少酒香嘅味道,同配埋嘅甜酸醬好夾。
蒜蓉包

《青咖喱軟殼蟹配蒜蓉包》$158 😋😋😋
𝐆𝐫𝐞𝐞𝐧 𝐂𝐮𝐫𝐫𝐲 𝐒𝐨𝐟𝐭-𝐒𝐡𝐞𝐥𝐥 𝐂𝐫𝐚𝐛 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐆𝐚𝐫𝐥𝐢𝐜 𝐁𝐫𝐞𝐚𝐝
見到軟殼蟹就想食嘅我,完全冇留意到原來呢個係辣嘅😳不過青咖喱嘅呢一種辣真係好過癮,帶少少椰香,完全食唔停口!我鍾意呢個咖喱汁嘅程度係誇張到連雞同埋排骨嘅肉都要點吓佢嚟食🤤
軟殼蟹炸得非常之酥脆,而且一啲都唔油膩!就咁食已經好好食,再點埋青咖喱汁真係好正!!
不得不提嘅係作為配菜嘅蒜蓉包都做得非常之出色!有少少似厚身嘅多士咁,好脆好脆,就算點完咖喱汁都唔會即刻淋曬!
荔枝梳打

《荔枝梳打》$28 😋😋
𝐋𝐲𝐜𝐡𝐞𝐞 𝐒𝐨𝐝𝐚
呢排天氣咁熱最適合就係叫番杯梳打消暑,見到餐牌上有好多唔同水果嘅梳打選擇~今次試嘅荔枝味亦都唔錯,唔會話啲冰融左之後味道就好淡👍🏼
𝐌𝐢𝐥𝐮 𝐓𝐡𝐚𝐢 มิลู่ไทย
蒜蓉包