2022-04-15 200 瀏覽
見網上介紹有芫荽拉麵,身為芫荽控緊係要試下。嚟到嘅時候十個有九個客都係叫芫荽拉麵,呢個招牌菜相信吸引唔少人,可惜中晒大伏。上一檯見到啲湯已好出事,好稀好清,食落好似啲開稀左嘅鹽水撈左芫荽,比打邊爐湯底更冇味,仲話係濃湯?然後啲麵係鹼水麵咁,感覺比食公仔麵更差,啲叉燒又細塊,一早就整好咁,食落好似越南扎肉,完全唔係日本叉燒個回事。隻蛋無端端係紫色覺得已經怪怪地,雖然食落係普通唐心蛋,但食到呢個位已經再冇胃口。雖然啲staff好友善同有禮貌,但都無補於事,真心係香港食過最難食嘅拉麵,充住芫荽之名搞啲gimmick 但完全係冇誠意之作,仲要$98一啲都唔平,食完好似開稀鹽水漱口嘅感覺,我相信打邊爐芫荽湯底掉個公仔麵落去會令人開心好多,總結而言,大伏。
見網上介紹有芫荽拉麵,身為芫荽控緊係要試下。

芫荽拉麵