2017-12-27
剛去完維園的工展會行到腳都軟, 決定近近地去天后覓食, 本打算是但搵間牛腩面食就算, 可以休息下, 剛到電氣道路口就見到呢間新的日本餐廳, 就好想去試下!雜錦海鮮冷面 - 一睇個賣相就已經好吸引! 2隻鮑魚、一份辣三文魚刺身、2隻帆立貝、一隻牡丹蝦及溫泉蛋, 所有野都係冰冰的, 好得意! 鮑魚十分爽口, 但不失鮑魚的味道! 第一次食辣三文魚, 辣味可令冷面升華到另一個味覺! 帆立貝及牡丹蝦超新鮮, 肉質彈牙! 拉面都好彈牙, 醬汁偏淡, 好好食!大阪燒 - 太想念日本的大阪燒而叫! 即叫即整, 上台時是熱辣辣的!, 用左好多椰菜、魷魚整成, 配上超多的木魚, 好食!這個清酒煮蜆好有驚喜, 因為真的是超級好食!! 清酒味好濃, 蜆十分新鮮, 又清甜! 我連D 汁都飲晒!芥末牛油果蝦配餅干 - 我第一次食, 好特別, 一食落去好重芥末味, 但不會攻鼻, 再而品嚐到牛油果及蝦味, 好多層次! 餅干十分鬆脆, PERFECT MATCH!