2024-01-30 537 瀏覽
正!食到出嗰種夠晒味嘅川婆婆。我隨手點咗幾樣式,跟你哋分享下我嗰心水選擇啦!水煮肥牛嘛,真係肥美滑嫩,啖啖都肉嘅感覺真係正翻天啊~搞到我食米飯都停唔到口😋。啲海帶絲啊、蓮藕啊上桌時已經飄嚟誘惑嘅香味,簡直係得罪唔起咁嘅美味。飄香水煮魚方面嘞,個魚肉真係滑溜溜嘅,同啲菜一齊嚟一口真係食到瞓身世界。又係啲配菜哦,啲娃娃菜清爽得嚟仲足夠嚼勁,幾舒服呢。😊至於開胃嘅涼拌土豆絲啦,酸酸地喺辣椒嘅提味下,食得我一口接一口。講到辣汁牛柏葉嘅部分,香辣得黎唔會過火嘅,適合我咁愛辣嘅人士。咁最後,點可以少得呢個炸得金黃嘅饅頭?外層香脆,蘸咗煉奶已經係完美嘅結局。嗻,簡單嘅一餐,食得我心情都靚晒!額外夠晒心機嘅一頓食!呢間川婆婆,簡直係平民川菜嘅代表,你地有時間記得去捧捧場啊👍👍🔥。