2018-04-22 214 瀏覽
星期日去荷里活廣場睇戲,睇完戲想食個下午茶。不過,星期日,唔係到到都有下午茶,好多都係正價食品,就算有tea set ,都唔會有toast box $35咁抵食。一份tea ,有潮州辣蝦米包,兩隻煎蛋,一杯南洋咖啡。潮州辣蝦米包,麵包微脆,內裡鬆軟,而且少少甜。辣蝦米好香口,咸咸辣辣,真係有好多粒蝦米喺到。比起平時食餐包只係配牛油或果醬,呢款包真係好特別,好東南亞風味。個煎蛋其實無咩特別,但值得一提係,餐廳自助枱放左啲醬油, 煎蛋配上呢種醬油後,味道昇華。呢隻唔似我哋食開嘅豉油,質地有啲似意大利黑醋。南洋咖啡今次我揀左配煉奶。口感好滑,南洋咖啡好香。餐廳職員先用滾水沖一沖個杯,感覺衛生。之後落煉奶,花奶,最後倒咖啡時係好似拉茶咁,用心之作。作為$35一個餐,真係超值。

一份tea ,有潮州辣蝦米包,兩隻煎蛋,一杯南洋咖啡。

南洋咖啡

作為$35一個餐,真係超值。

2018-04-15
5 分鐘 (堂食)