2019-07-31
平時少去觀塘區,而今次相約朋友係佢公司附近共進晚餐,所以就一試呢間酒店內嘅半自助餐~事關有和牛食啊,超吸引!首先去左自助吧拎野食先,有各款生熟食、甜品、熱湯等等。海鮮方面走唔甩蝦、蟹、螺,呢度仲有鮑魚呢!鮑魚都算大隻,又可以無限拎,當晚都食左好多隻~熱湯我就鐘意南瓜湯,好濃郁又thick~食到咁上下就嚟左剛才點嘅主食,我地嗌左宮崎和牛西冷扒同埋九州和牛肉眼扒。兩款都係日本和牛但口感唔同㗎,所以嗌晒兩個一齊試就最好啦!上枱幾surprise因為有烤蒜呢,愛蒜之人食扒見到有原隻蒜係會再加分呢!和牛同平時食西餐鋸嘅扒好唔同,油脂比較豐腴,肉質都腍啲~仲係A4級架!除左食到牛嘅原味外,仲可以配搭唔同嘅醬同鹽~鹽仲有好特別嘅紅菜頭味添!醬汁除左有法芥同英芥,仲有泰式酸辣汁、墨西哥辣汁等等。甜品有haagen dazs雪糕同埋蛋糕奶凍等等,食完油脂重嘅和牛最岩啪杯雪糕啦!最後再飲杯earl grey就剛剛好啦~
首先去左自助吧拎野食先,有各款生熟食、甜品、熱湯等等。 海鮮方面走唔甩蝦、蟹、螺,呢度仲有鮑魚呢! 鮑魚都算大隻,又可以無限拎,當晚都食左好多隻~
熱湯我就鐘意南瓜湯,好濃郁又thick~ 食到咁上下就嚟左剛才點嘅主食,我地嗌左宮崎和牛西冷扒同埋九州和牛肉眼扒。兩款都係日本和牛但口感唔同㗎,所以嗌晒兩個一齊試就最好啦! 上枱幾surprise因為有烤蒜呢,愛蒜之人食扒見到有原隻蒜係會再加分呢! 和牛同平時食西餐鋸嘅扒好唔同,油脂比較豐腴,肉質都腍啲~仲係A4級架!
最後再飲杯earl grey就剛剛好啦~