2022-03-29
趁豬先生返工嘅假日,無所事事嘅我突然想飲咖啡☕️ 就搵左呢間位於長沙灣同荔枝角之間嘅ℂ𝕠𝕗𝕗𝕖𝕖 ℚ𝕦𝕖𝕤𝕥𝕚𝕠𝕟🥴 疫情下假日成條街都無乜人,好多食肆都選擇唔開,幸好ℂ𝕠𝕗𝕗𝕖𝕖 ℚ𝕦𝕖𝕤𝕥𝕚𝕠𝕟仲開門生意✨ 但小小的咖啡店一個食客都無,於是乎我就決定堂食,坐係望住出面街既小bar枱享受片刻既️//一個人的咖啡//店內主要咖啡為主,食物選擇只有吐司麵包蛋糕。全店只有一位店員主理,所以需時較耐…💕𝙎𝙢𝙤𝙠𝙚𝙙 𝙎𝙖𝙡𝙢𝙤𝙣 •𝘾𝙧𝙤𝙞𝙨𝙨𝙖𝙣𝙩 $58牛角包內有羽衣甘藍、芝士,仲有煙三文魚🌹 牛角包烘熱過,夠香脆,煙三文魚份量多,配埋芝士,好味喎✨ 加埋羽衣甘藍,感覺夠健康😂💕𝙄𝙘𝙚 𝙃𝙤𝙣𝙚𝙮 𝘾𝙖𝙥𝙥𝙪𝙘𝙘𝙞𝙣𝙤 $48呢杯大❤️ 冰凍既Cappuccino帶少少蜜糖甜香,配上一件細細嘅手工蜜糖脆脆,正😋 意猶未盡😆整體咖啡出色,期間都見有人order咖啡takeaway👍🏻 如要飽肚就唔建議,因為只提供輕食。
💕𝙎𝙢𝙤𝙠𝙚𝙙 𝙎𝙖𝙡𝙢𝙤𝙣 •𝘾𝙧𝙤𝙞𝙨𝙨𝙖𝙣𝙩 $58
💕𝙄𝙘𝙚 𝙃𝙤𝙣𝙚𝙮 𝘾𝙖𝙥𝙥𝙪𝙘𝙘𝙞𝙣𝙤 $48