2020-03-23
今日媽媽我同爸爸要出尖沙咀買啲嘢,今次就帶埋Toby BB啦,見佢近排都乖又咁耐冇出街,只要做足防疫措施,出下街都OK嘅。妹妹Heby仲有啲鼻水,就唯有下次😅佢見自己居然有份去街,就要求我帶佢食拉麵🍜,真係識食🤣。即刻上網搵,就搵到呢間係尖沙咀海港城嘅拉麵店,環境咁好Toby BB實鍾意❤️_👨👩👧到餐廳之後 ,Toby見到靚靚嘅裝修又有無敵海景,已經雙眼發亮,好興奮咁攞住張紙自己揀拉麵!知道爸爸鍾意食濃味,就揀咗個沾麵,媽媽鍾意清淡,就揀咗個鹽味拉麵🥰真係體貼嘅好孩子!自己呢就揀咗個醬油拉麵❤️_🌟沾麵: 係湯同麵分開嘅,粗條嘅拉麵配上京蔥、竹筍、溫泉蛋、叉燒,夾起啲麵,點湯一齊食,如果食食吓湯唔夠熱嘅話餐廳仲有返熱個湯嘅服務添,餐廳枱面有食沾麵嘅方法,好細心!。🍜醬油拉麵 : 傳統嘅日式拉麵,配有叉燒、溫泉蛋、竹筍、紫菜,紫菜好脆,Toby仲要叫多份紫菜添!。🍜鹽味拉麵 : 對媽媽我來講,就啱啦,個湯底係一個豬骨湯,好飲到好似平時煲老火湯嘅味道😍,一樣係配上竹筍、蔥、叉燒、溫泉蛋_呢度嘅叉燒係比較瘦嘅叉燒冇乜肥膏,適合怕肥嘅我😄 總括大家都滿意🥰TobyBB仲第一次獨力食晒成個拉麵
。
。
_
呢度嘅叉燒係比較瘦嘅叉燒冇乜肥膏,適合怕肥嘅我😄 總括大家都滿意🥰TobyBB仲第一次獨力食晒成個拉麵😎話下次要再黎食過☺