2021-02-24
平日每日返工個人又急又趕,所以假日比較鍾意慢活休閒咁過,星期六同謙謙行完南豐紗廠就一路直行到嘉達,醒起入面有間 cafe 就入去食 lunch ,呢到店鋪唔太大,我諗多人外賣咖啡多,因樓上係office。今次來到叫左以下美食:⚛ 烤牛肋骨飯 ~ 有4大舊牛肋骨,烤到好腍肥瘦適中,個汁又甜甜地超好送飯, 所以謙謙都食左好多。🥗 日式胡麻醬沙律配煙三文魚 ~ 完全比碟沙律菜嚇親, 竟然咁大碟, 超多新鮮沙律菜呀,食極都仲有咁,車厘茄鮮甜多汁,配上我和謙謙鍾情的胡麻醬汁簡直一流, 重點係重有煙三文魚,淡淡煙燻味同沙律菜一齊食好夾。🍸 凍鮮忌廉朱古力 ~ 今次為哄自己開心,主動叫了杯甜到入心的鮮忌廉朱古力,拌一拌勻,吸一口已經好滿足了,因為上層係打過的厚厚忌廉和朱古力粉,甜味岩岩好,朱古力味濃郁,非常喜愛呢杯飲品。🍹 凍蜜桃茶 ~ 估唔到謙謙會叫一杯咁清新的飲品,謙謙話叫左個牛肋骨飯驚太油膩,所以叫杯蜜桃茶解一解油膩感,聽完我忍唔住笑了,不過我都飲了幾口,確係幾清新香甜,絕對可以解膩😊。呢間店舖感覺好舒服,下次我會再來嘆下佢d 咖啡,因入店已經好香咖啡味。
今次來到叫左以下美食: