2009-05-14 1065 瀏覽
由於家住天水圍, 經常都經過海逸酒店, 佢地D Buffet嘅價錢真係幾吸引, 但自己就未試過, 初初開嘅時候都有朋友幫襯過話麻麻地, 咁岩上星期又經過, 見到佢地母親節Dinner Buffet都只不過係$228+10%(和牛鵝肝自助餐), 嘩...好似幾抵喎, 不如膽粗粗就同媽咪係呢度試吓啦, 又唔駛出去同人迫餐死等餐死, 我地一行十人去到, 嘩, D枱泊到好近呀, 預感應該都幾多人幫襯, 應該都好多嘢食掛, 咦...果然都幾多嘢食喎, 連生蠔都有呀, 我老公話係美國生蠔黎喎, 雖然無咁好食, 總好過無得食啦, 都算新鮮, 眼見魚生只得一款三文魚, 仲有凍蝦同青口, 冷盤小食同熱盤食物都幾多, 甜口一般喇, 主打和牛同鵝肝就要排隊拎, 整體黎講呢個價錢都算OK喇, 味道比想像中OK, 食物refill都算快, 但...服務真係唔得, 點解??? 唔知係咪因為當日母親節關係, 居然爆場, 對於佢地平時做開得5-6成客黎講, 未試過一時間應付咁多人, 所以D侍應有D手忙腳亂, 收唔切D碗碗碟碟, 次次都要我地出聲叫佢地收, 仲有呀, 落Drink Order又漏單, 等左我地半個鐘有多, 我諗如果改善一下就好好多.
2009-05-10
母親節