2024-01-05 279 瀏覽
想食西餐,搵到呢間星期五先有嘅Menu,1xx-2xx 有晒Full Course,沙律、湯、主菜、甜品、飲品自取任添,酒店自助餐格局,位置寛闊,四個人食都唔使$1000 👍🏻沙律同南瓜湯都好好味,嗰度本身星期六日係做自助餐,所以有個廚師位,啲嘢係即場煮好就即刻拎上枱,全部都好新鮮熱辣,薯條脆,牛扒剛剛好。三款甜品每人都有,用個靚靚嘅𣕧上。希望佢以後都繼續有呢個 full course tgif dinner,我哋應該久唔久會過嚟食 😋😋

2023-08-07 376 瀏覽
買左週末及假日自助晚餐 - 極尚海膽、和牛、極尚海膽‧和牛‧龍躉盛宴 X 白桃の誘惑自助餐個名好似好勁咁,一心為左海膽去食,6:30開餐,當然即沖去食海膽同生蠔啦,生蠔還可以,雖然係預先開定左,但可以一次拎多幾隻,味道但去到拎海膽,我真係呆左,塊海膽細過指甲!!有圖有真相!!最令人失望既係,用餐時間係6:30-9:30,但可以去到7:30生蠔已經冇晒,7:50就話冇晒海膽…..感覺好似被騙咁,大家真係唔好去食呀…..真係好失望😞

個名好似好勁咁,一心為左海膽去食,

感覺好似被騙咁,大家真係唔好去食呀…..

真係好失望😞
2022-11-13 607 瀏覽
完全唔想做生意咁款,乜都要預訂,帶位趕住走咁,未講完就擰轉頭走,成個場一個人都無,到底忙緊乜野,指示又唔清晰,帶位完全都唔係想做生意,點會仲有下次機會會過黎呢度。
2022-07-23 707 瀏覽
港女high tea,升級版榴槤香芒下午茶🌸榴槤芝士撻⭐️⭐️⭐️☆☆芝士味好出差不多蓋晒榴槤味,食完比較膩,建議最後先食比較好🌸水晶榴槤奶凍⭐️⭐️⭐️⭐️☆頂層水晶啫喱冇味的,但有少量金箔,榴槤奶凍香滑,淡淡榴槤味🌸榴槤燉蛋⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️有一絲絲既榴槤蓉,蛋蛋十分滑,表面既焦糖夠脆🌸榴槤慕絲蛋糕⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️蛋糕十分精緻,整成一個mini榴槤好可愛呢~出面好多慕絲,但內裡有一大啖榴槤蓉🌸芒果榴槤千層餅⭐️⭐️⭐️☆☆芒果完全蓋住左榴槤既味,食落口十分酸🌸香煎鴨肝拌芒果沙沙⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️食落口真係有鴨肝既感覺,而鴨肝夠Juice,最底既多士十分香脆🌸酥炸廣島蠔⭐️⭐️⭐️⭐️☆食落口仲係微熱,唔算太腥,配上沙律醬一齊食簡直完美🌸刁草三文魚撻⭐️⭐️⭐️☆☆刁草三文魚正正常常,但個撻唔夠脆🌸金不文芝士角⭐️⭐️⭐️☆☆傻婆R覺得芝士正常,好有芝士味,但傻婆T就感覺有點偏咸🌸即磨咖啡 / 紅茶⭐️⭐️⭐️☆☆傻婆們都叫左檸檬茶走甜,有幾片檸檬,不停加水都仲夠酸傻婆們揀左平日去,冇乜人比較寧靜(但間中有裝修聲音),座位寬敞舒適,冷氣足夠!$90有下午茶食又有鳥籠打卡,仲可以慢慢坐係度吹水,成件事幾抵食架👍======詳情======嘉湖海逸酒店宴
港女high tea,升級版榴槤香芒下午茶

🌸榴槤芝士撻⭐️⭐️⭐️☆☆
芝士味好出差不多蓋晒榴槤味,食完比較膩,建議最後先食比較好

🌸水晶榴槤奶凍⭐️⭐️⭐️⭐️☆
頂層水晶啫喱冇味的,但有少量金箔,榴槤奶凍香滑,淡淡榴槤味

🌸榴槤燉蛋⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
有一絲絲既榴槤蓉,蛋蛋十分滑,表面既焦糖夠脆

🌸榴槤慕絲蛋糕⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
甜品類

🌸芒果榴槤千層餅⭐️⭐️⭐️☆☆
芒果完全蓋住左榴槤既味,食落口十分酸

🌸香煎鴨肝拌芒果沙沙⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

🌸酥炸廣島蠔⭐️⭐️⭐️⭐️☆
食落口仲係微熱,唔算太腥,配上沙律醬一齊食簡直完美

🌸刁草三文魚撻⭐️⭐️⭐️☆☆
刁草三文魚正正常常,但個撻唔夠脆

🌸金不文芝士角⭐️⭐️⭐️☆☆
傻婆R覺得芝士正常,好有芝士味,但傻婆T就感覺有點偏咸
鹹點類

🌸即磨咖啡 / 紅茶⭐️⭐️⭐️☆☆
傻婆們都叫左檸檬茶走甜,有幾片檸檬,不停加水都仲夠酸
檸檬茶

======詳情======
嘉湖海逸酒店宴會廳
天水圍天恩路18號嘉湖海逸酒店地庫
地點:紐約紐約餐廳 (酒店2期大堂)
日期:01-03-2022 至 31-08-2022
星期一至五12:30 - 20:00
星期六、日及公眾假期14:30 - 17:30
港幣$148/1位
港幣$258/2位
網上商店預訂專享高達67折及免加一
必須2日前致電預約
================
#yummy #香港美食指南 #香港美食 #hkfoodie #hkfood #hkeat #吃貨 #吃貨日常 #RnT吃貨 #相機食先 #美食 #天水圍好去處 #天水圍美食 #RnT天水圍 #天水圍 #榴槤甜品 #榴槤下午茶 #榴槤控 #打卡 #下午茶 #teaset #打卡下午茶 #RnT下午茶 #榴槤芝士撻 #榴槤燉蛋 #榴槤奶凍 #榴槤千層餅 #廣島蠔 #鴨肝 #三文魚撻
2022-07-20
  • 香煎鴨肝拌芒果沙沙
2022-06-03 655 瀏覽
夏日炎炎,放假又不想出太遠,見到朋友介紹嘉湖海逸有個榴槤香芒tea set,就同好姊妹去試吓先,當天不是太多人,當食物送到以三層架形式,每個甜點好精緻,又其是最特別似榴槤款的甜點,味道適中不是太甜,也有咸食的,也是一個下午休閒的好地方。
2021-03-19 1103 瀏覽
忙完一輪 要食番餐好嘅獎勵下自己💕見最近天水圍嘉湖海逸酒店有海鮮「味」力自助餐 點可以唔拉埋朋友去~~.食物種類都幾豐富 基本嘅冷盤、熟食同甜品區但講到明海鮮主題 點少得多種多樣嘅海鮮生蠔🦪refill得好快 而且都幾肥美㗎食多幾隻仲唔即刻回本?🤣🤣.熱食方面有個區域係即煮拉麵同烏冬仲有煎鵝肝同羊架tim而甜品除左有雪糕仲有豆腐花同梳乎厘㗎,價錢: 成人每位$ 468 +10%/小童$ 338 +10%天水圍可能有少少遠但消費滿$ 800以上就有兩小時免費泊車
忙完一輪 要食番餐好嘅獎勵下自己💕
生蠔🦪refill得好快 而且都幾肥美㗎
食多幾隻仲唔即刻回本?🤣🤣

熱食方面有個區域係即煮拉麵同烏冬

仲有煎鵝肝同羊架tim

甜品除左有雪糕仲有豆腐花同梳乎厘㗎

天水圍可能有少少遠
但消費滿$ 800以上就有兩小時免費泊車
1st time being in Tin Shui Wai. I was so so hungry after visiting the Wetland park, and I desperately decided to go for a big meal.😂The dinner buffet of the Harbour Plaza Resort City is definitely what I need!🦞🦀️🥩🍖🍤🦪 A variety of fresh seafood choices are served: Lobster, Oyster, Crab, Prawn, Sashimi and more!❤️And for meat lover like me, Grilled steak, Lamb and Pork chop are just what you crave for! 🔥🔥Desserts choices include ice cream, tofu pudding, cakes and my favourite, Soufflé!🍰🍮For people
🦞🦀️🥩🍖🍤🦪

For people who want a enjoyable big feast in Tin Shui Wai, this place is your perfect choice for sure!👍
🎊宜家喺Togetda預訂嘉湖海逸酒店嘅海鮮「味」力自助餐,可享獨家至抵優惠﹗👏

#harbourplazaresortcity #togetda #Buffet #seafood #TinShuiWai #hotel #restaurant #天水圍 #自助餐 ##上環 #中環 #金鐘 #灣仔 #銅鑼灣 #太古 #旺角
#太子 #九龍 #佐敦 #油麻地 #尖沙咀
#hkcafe #outfits #outfitinspiration #香港旅行 #香港好去處 #香港景點 #香港#hongkongtrip #hongkong

2014-05-05 8822 瀏覽
小兒第一年上學,完全沒有不習慣,一班小朋友邊玩邊學,令小兒多了十分開心之外,更令他大開銀界。現在香港的教學環境,比以前我們成長的時代,大大不同,在幼稚園K1,已經是活動多多,功課也多多,是好是壞,真的不敢去多加評論。是日,是學校的大旅行,幼班及低班,五架旅遊巴一齊出發,本港遊,行大運。食中午飯,是我們的第二站,旅行社及學校,安排我們來到天水圍的《嘉湖海逸酒店》食自助餐。我們本以為是酒店的自助餐廳,但正確地,安排我們用餐的地方,是酒店的 function room。酒店的安排,可以說是介乎妥當與不妥當之間。不妥當的地方,就是要求我們由商場的後門進入,避開酒店的大堂,妥當的地方,就是酒店安排我們包下了整個大型 function room,夠大,可以讓小朋友亂跑,不會影響其他人,對小朋友來說,也是十分之安全。食物上,是一分錢一分貨的,我們這一種像區議員的新界一天遊團餐,訂偏遠酒店的 function room 自助餐,可以將貨就價,可以給家長們任選任食便可,食物絕不用配合酒店自助餐廳的出品。的確,是日的午餐是沒有任何華麗食物的,安排的食物大都以簡單,大眾化為主,有香口的咖喱雞,有小朋友歡喜的

的確,是日的午餐是沒有任何華麗食物的,安排的食物大都以簡單,大眾化為主,有香口的咖喱雞,有小朋友歡喜的雞翼、腸仔、魚條等,熟食/主食的選擇算是不過不失。
我試了他們的西湯,令人感覺到是酒店的水準,忌廉算是夠香口,亦充滿了蘑菇,夠香亦夠甜。
我自己同幫小兒選的,都是以肉為主,咖喱很香不用多說,紅燒牛肉算是一個人人喜歡,而且小朋友個個都食得到的食品。
取食物的另一邊,是沙律吧,這兒有壽司,有凍的 Pasta,雜菜沙律凍火腿算是非常之齊全。
我當然不放過火腿,但很獨特地,這一個沙律吧,提供了甜酸根同豉油根,茹素的太太頓時覺得安排真好。
甜品,主要是氹小朋友的食品,芒果布甸,水果啫喱好味道,不過,歌仔中的香蕉 pancake 就沒有了。
地方夠大,夠安全,酒店宴會廳的一個小舞台又不介意小朋友們上去玩上去跳,氣氛是開心的,不過,一分錢一分貨,食物的確只是普通的。
2013-11-07 6008 瀏覽
11月2日同朋友仔選了一個午餐buffet慶生2位成人可免費帶一位小朋友(3-11歲)入場 先覺得優惠相當抵食 我地當日有4個大人,帶左2位小朋友 絕對抵食同時一直想試這家酒店buffet,所以就一去捧場一下午餐時段我覺得都好多野食.先要推介牛油鵝肝,簡直肉質美味入口即溶.爆燈.(由於怕膽固醇的原固,所以只忍口食左兩舊 而其他食品也有鮮嫩大片三文魚刺身.肉質非常厚及帶有魚油鮮味. 需然其他刺身不算太多但由於本人只喜愛三文魚,所以無所謂,但如果對多類型刺身愛好者來說,這裡也未必是那類食家的選擇.而其他食品也相當不錯.各式各樣的食物都有.而我相信這家酒店也因應國內客人較多,相對小朋友也較多,食物也有好多配合小朋友. e.g班戟.格餅.雪糕,爆谷.......糖水.棉花糖.  如果沙律吧有菠蘿就更好^^需然地方不算大,但也不嘈雜.  無論廚師及侍應服務,態度也非常有禮. 值得一讚也估不到也有一個茄汁生蠔,用小杯放著. 又一驚喜. 唔錯唔錯 至少朋友之前勁想食.都算滿足左佢啦
11月2日同朋友仔選了一個午餐buffet慶生
我地當日有4個大人,帶左2位小朋友 絕對抵食

同時一直想試這家酒店buffet,所以就一去捧場一下

午餐時段我覺得都好多野食.先要推介
牛油鵝肝,簡直肉質美味入口即溶.爆燈.
(由於怕膽固醇的原固,所以只忍口食左兩舊

如果沙律吧有菠蘿就更好^^

需然地方不算大,但也不嘈雜.  無論廚師侍應服務,態度也非常有禮. 值得一讚

2013-11-02
生日
2013-01-17 4243 瀏覽
怕除夕出銅鑼灣、尖沙咀會人來人往~冇啖好食..所以我地避世的去左元朗的嘉湖海逸酒店食自助晚餐~~由於一早BOOK位, 都唔怕冇位~除夕自助餐只係$308 (另加一) 一位~包一杯餐茶已經有生蠔、刺生、鵝肝等好野食~真係超值~!!一入到去~佢地安排左我地兩個人去四人台~一見到d玩具已經好開心~~玩搖搖~~後來隔離台的人冇搖搖玩~我地就用一個同佢地交換另一樣玩具~因為我地都睇中左佢地的玩具~自食冷盤~生蠔都ok~~~不過唔算太肥~~有少少腥~長腳蟹就太凍喇...一路食....隻手一路僵硬......個螺味道好甜...但係有沙魚生不過不失~個燒肉有點韌~~~但個鵝肝配多士真係好好味~~食完再食都得~~完全唔膩~!!!忌廉蘑菇湯好重蘑菇味~!!!個沙律都唔錯~不過黑毛豬不是我杯茶...好似咬緊夠膠咁...呢個中湯好好味~夠甜~!熱食真係麻麻地...最上面中間係越南炒蟹...冇乜味...其他的肉味道都係差唔多...甜品就好好味~pancake、格仔餅都係即整~木糠蛋糕好好味~好CREAMY~個忌廉泡芙都吞左幾粒~~另外..仲有燒蠔ga!不過忘記影相~!!整體黎講~其實呢個價錢有咁多款野食都算唔錯
怕除夕出銅鑼灣、尖沙咀會人來人往~冇啖好食..
所以我地避世的去左元朗的嘉湖海逸酒店食自助晚餐~~
由於一早BOOK位, 都唔怕冇位~
除夕自助餐只係$308 (另加一) 一位~包一杯餐茶
已經有生蠔、刺生、鵝肝等好野食~真係超值~!!

一入到去~佢地安排左我地兩個人去四人台~
一見到d玩具已經好開心~~玩搖搖~~
後來隔離台的人冇搖搖玩~我地就用一個同佢地交換另一樣玩具~
因為我地都睇中左佢地的玩具~

自食冷盤~
生蠔都ok~~~不過唔算太肥~~有少少腥~
長腳蟹就太凍喇...一路食....隻手一路僵硬......
個螺味道好甜...但係有沙
魚生不過不失~
個燒肉有點韌~~~
但個鵝肝配多士真係好好味~~
食完再食都得~~完全唔膩~!!!
忌廉蘑菇湯好重蘑菇味~!!!
個沙律都唔錯~
不過黑毛豬不是我杯茶...好似咬緊夠膠咁...
呢個中湯好好味~夠甜~!
熱食真係麻麻地...
最上面中間係越南炒蟹...冇乜味...
其他的肉味道都係差唔多...
甜品就好好味~
pancake、格仔餅都係即整~
木糠蛋糕好好味~好CREAMY~
個忌廉泡芙都吞左幾粒~~

另外..仲有燒蠔ga!
不過忘記影相~!!

整體黎講~
其實呢個價錢有咁多款野食都算唔錯~
而且係酒店級的服務~
見到所有職員都未停過手~值得欣賞~
甜品的我就食得超爽快

題外話/補充資料: 職員好好人~我食蟹的時候~ 我問佢地邊到有得拎剪刀~ 職員好快就話我幫你拎~超好的服務態度!
2012-12-31
除夕
  • 鵝肝
2011-09-27 2422 瀏覽
享受一個lunch,最好就是吃酒店的自助餐了。酒店坐得舒服,客人不太多,而侍應收碟都好快,很勤力。而食物都新鮮,經常更新。芝麻雞, 龍利魚:芝麻雞的雞肉幾滑,吃出一點回的芝麻香。龍利魚比較乾身,沒有魚味。黑菌焗薯蓉, 牛排,魚:薯蓉夠林,但沒有黑菌味道。牛排半熟,有牛肉味和小小牛肉汁,牛排內邊還是粉紅色,賣相幾好。魚也滑不腥,但有點冰凍。白汁椰菜花,亞阿蔔:白汁椰菜花很入味,爽爽的椰菜有口感。亞阿蔔夠林,清清地。牛丸,魚蛋,蝦仔,金菇,生菜:不過不失,但料都幾多幾好味。凍螺:凍螺十分冰凍,但螺無味,沒有海水味,也不腥。開邊龍蝦仔, 長腳蟹:龍蝦仔好大隻,好多肉,有點冰凍鮮味。長腳蟹沒有特別,十分淡口。
享受一個lunch,最好就是吃酒店的自助餐了。
酒店坐得舒服,客人不太多,
侍應收碟都好快,很勤力。
而食物都新鮮,經常更新。
芝麻雞的雞肉幾滑,吃出一點回的芝麻香。
芝麻雞, 龍利魚:芝麻雞的雞肉幾滑,
吃出一點回的芝麻香。龍利魚比較乾身,沒有魚味。
牛排內邊還是粉紅色,賣相幾好。
黑菌焗薯蓉, 牛排,魚:薯蓉夠林,但沒有黑菌味道。
牛排半熟,有牛肉味和小小牛肉汁
牛排半熟,有牛肉味和小小牛肉汁,

魚滑而不腥
魚也滑不腥,但有點冰凍。

白汁椰菜花,亞阿蔔:白汁椰菜花很入味,
爽爽的椰菜有口感。亞阿蔔夠林,清清地。
清清地。料都幾多。
牛丸,魚蛋,蝦仔,金菇,生菜:不過不失,但料都幾多幾好味。
螺無味,也沒有海水味
凍螺:凍螺十分冰凍,但螺無味,沒有海水味,也不腥。
長腳蟹沒有特別
龍蝦仔好大隻,好多肉,有點冰凍鮮味
開邊龍蝦仔, 長腳蟹:龍蝦仔好大隻,好多肉,
有點冰凍鮮味。長腳蟹沒有特別,十分淡口。

2011-07-27
紀念日
龍蝦仔好大隻,好多肉,有點冰凍鮮味
魚滑而不腥
芝麻雞的雞肉幾滑,吃出一點回的芝麻香。
牛排半熟,有牛肉味和小小牛肉汁
  • 牛排
2011-05-03 1805 瀏覽
友人生日,介紹去嘉湖食自助餐,去之前不予厚望,因為之前都無人推介過,哈哈~要試就一定要訂座,因為我入座前見到好多walk-in 客想食,職員都話無位,估唔到咁full 環保比較迫,桌與桌之間無咩空間,環境都比較昏暗~ 生蠔,南青口,青口,凍蝦~ 生蠔唔太肥,同開得唔太好,間中會有碎殼 凍蝦好鮮,難得~ 魚生有三文魚、吞拿魚同魚立魚 熱葷數十款,唔多選擇,但味道都OK~ 尤其個蒸魚好受歡迎~ 有一個魚翅湯同海鮮濃湯~ 甜品不斷出新款,見到喜歡的好拎O左先,唔0係就會錯過O左 款式多,味道不錯!以HKD $ 228 再加一, 每位送紅酒+餐飲~ 我覺得可以一試!~ 比我之前係尖沙咀食三百幾一位,無生蠔的酒店BUFFET抵食!~ 而且所有食物都不停供應~Refill 得好快,不過位置確實遍遠!

環保比較迫,桌與桌之間無咩空間,環境都比較昏暗~

凍蝦好鮮,難得~
源源不絕的生蠔
生蠔、凍蝦、沙律
魚生有三文魚、吞拿魚同魚立魚
三文魚,吞拿魚
熱葷數十款,唔多選擇,但味道都OK~ 尤其個蒸魚好受歡迎~
有一個魚翅湯同海鮮濃湯~
甜品不斷出新款,見到喜歡的好拎O左先,唔0係就會錯過O左
款式多,味道不錯!
好多芝士味的甜品
生蠔、凍蝦、沙律
冷品、沙律吧
源源不絕的生蠔
2009-05-14 1065 瀏覽
由於家住天水圍, 經常都經過海逸酒店, 佢地D Buffet嘅價錢真係幾吸引, 但自己就未試過, 初初開嘅時候都有朋友幫襯過話麻麻地, 咁岩上星期又經過, 見到佢地母親節Dinner Buffet都只不過係$228+10%(和牛鵝肝自助餐), 嘩...好似幾抵喎, 不如膽粗粗就同媽咪係呢度試吓啦, 又唔駛出去同人迫餐死等餐死, 我地一行十人去到, 嘩, D枱泊到好近呀, 預感應該都幾多人幫襯, 應該都好多嘢食掛, 咦...果然都幾多嘢食喎, 連生蠔都有呀, 我老公話係美國生蠔黎喎, 雖然無咁好食, 總好過無得食啦, 都算新鮮, 眼見魚生只得一款三文魚, 仲有凍蝦同青口, 冷盤小食同熱盤食物都幾多, 甜口一般喇, 主打和牛同鵝肝就要排隊拎, 整體黎講呢個價錢都算OK喇, 味道比想像中OK, 食物refill都算快, 但...服務真係唔得, 點解??? 唔知係咪因為當日母親節關係, 居然爆場, 對於佢地平時做開得5-6成客黎講, 未試過一時間應付咁多人, 所以D侍應有D手忙腳亂, 收唔切D碗碗碟碟, 次次都要我地出聲叫佢地收, 仲有呀, 落Drink Order又漏單, 等左我地半個鐘有多, 我諗如果改善一下就好好多.
2009-05-10
母親節
2008-09-02 698 瀏覽
自己住屯門,諗住唔駛成家人特登出九龍,咪試下呢度lunch buffet,但只此一次,寧願食少d都唔想再黎呢度。首先價錢唔係十分平,118再加一,但似乎乜都無。係就係有三文魚,但放近門口處,無遮無蓋,已經唔多衛生,仲要用小碟分好晒先拎出黎,但每小碟得二小片,每次refill都係得10零碟,仲要超慢,好小家囉,每次要吼住廚師出黎就成班人去搶。蠔就當然無啦,沙律亦無乜選擇。熱盤來來去去都係d炒粉麵飯。甜品唔駛旨意有乜好野食,當日就淨係有果撻、麵包布甸、生果咁囉。雪糕、cheese cake呢d基本野一律欠奉。有熱茶任酌,但放得好隱蔽,唔知係咪驚人飲晒呢?凍飲就得一杯。最抵死係佢有d日式煎薄餅,即係果d放d木魚碎、紫菜碎上面果d呢,有專人一路煎(但係煎定放響度等人拎,唔係即叫即煎喎),咁我唔想要紫菜,咪叫呀姐整一件無紫菜啦,點知呀姐勁串,話一定要有喎,唔會特登煎一個無,仲要黑面。咁我就覺得好怪異囉,佢都係逐個煎啫,點解唔可以呢?咁我都算嘞,諗住自己返到去撥走啦,咁我見佢有一個差唔多煎好,咪諗住等果個,熱辣辣嘛,點知都唔得,呀姐已經怒目而視,話一定要拎攤咗響度果個先喎…service亦唔見得好

service亦唔見得好,可能佢地較到燈光勁暗,d位又一岩一忽,永遠叫人叫十年都無人見到。最好笑係我隔離果家人,佢地3個人,就俾張2人枱夾硬加張椅響側邊(即係行人道),根本張枱唔夠位放3隻碟,於是乎佢地要求換枱,結果都要擾擾攘攘一排先肯換俾佢地,又唔係無位,做乜要搞到好似茶餐廳搭枱咁呢?莫名其妙!
2008-03-04 771 瀏覽
3月1日... 舉家去了嘉湖銀座吃buffet...星期六既假日buffet算唔錯...以呢個價錢..野食算好ok了..職員服務非常好..有禮貌..不斷收碟加水..食物方面:冷盤真是放在出入口..衛生的確待改善..不過其他ok..生蠔不太新鮮..另有三文魚、翡翠螺、蝦等...熱葷一般.. 種類不太多!dessert種類也不多..但一款款蛋糕上完又上..又好大件...根本試唔晒...哈哈^^而太部份食物都會不斷補充..整體唔錯..$183..加一後約$210一位..
3月1日...
舉家去了嘉湖銀座吃buffet...
星期六既假日buffet算唔錯...
以呢個價錢..野食算好ok了..
職員服務非常好..有禮貌..不斷收碟加水..

食物方面:
冷盤真是放在出入口..衛生的確待改善..不過其他ok..
生蠔不太新鮮..另有三文魚、翡翠螺、蝦等...
熱葷一般.. 種類不太多!
dessert種類也不多..但一款款蛋糕上完又上..
又好大件...根本試唔晒...哈哈^^
而太部份食物都會不斷補充..

整體唔錯..
$183..加一後約$210一位..