朋友介紹E間叫Mamaday嘅Cafe,聽個名都覺得幾有趣,今日咁啱經開銅鑼灣又有時間,就walk in入去食個lunch先!😎一入左幢大廈已經俾梯間好多搞笑嘅畫作吸引咗,入到餐廳就見到好有特色嘅裝修設計,打卡方面先拎一分!坐底一翻開佢個餐牌,就比佢搞笑無喱頭嘅菜式名逗趣!😂唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯🐟🍳🍚🤣見到個菜式名咁直接,就決定試一試佢先!一送上就俾佢個賣相吸引住🤩一大條蒲燒鰻魚鋪係個蛋包飯上面,有大量嘅木魚絲作為伴碟,好有日式嘅風味!香滑鰻魚肉連埋厚厚嘅滑蛋,再加埋暖笠笠嘅汁飯一啖入口,味道同口感都好正!好邪惡嘅咸蛋牛油果蟹肉比薩🦀🥚🥑🍕真係形容得好貼切!咸蛋黃味嘅菜式真係好邪惡,但又好吸引人!🤤每一口都有啖啖嘅咸蛋黃,再配埋切咗粒嘅健康美食牛油果,口感十足。每一塊切好咗嘅pizza都有一個精緻嘅小蟹鉗,可以品嘗入面嘅蟹肉,真係食到lam lam脷👅見到咁趣致盞鬼嘅餐牌同裝修,又食到好味打卡又靚嘅食物,今日真係好滿足!

唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯🐟🍳🍚

唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯