2022-07-14
難得約咗班fd玩,諗住近近地揀間泰國嘢試下呢間雖然款式唔算少,但一入到鋪頭就覺得衞生狀況一般,而且晚市時間一個客都無最後都係決定買呢間外賣因為想快啲去玩 本身無諗過寫食評所以只係影咗一張相,甚至影唔曬所有嘢食印象中六個人大概嗌咗:生蝦、炒金邊粉、串燒(牛、豬)、通菜、生菜肉碎、海鮮炒飯、海南雞、小食拼盤啲嘢食有好有唔好,金邊粉同通菜係幾好食幾惹味,但串燒太un好難咬出嚟、生蝦仲有腸、海鮮炒飯無啦啦有臘肉 本身食完都覺得還可以接受,但六個人星期五食完,星期六晚就開始有人出現各種不適,包括頭暈、頭痛、肚痛、肚屙、周身無力、嘔,症狀去到今日星期四都仲有本人睇完醫生證實係急性腸胃炎由於六個人食嘅共同食物只有呢餐泰國嘢,所以都幾肯定係呢間令到我地唔舒服 由於真係無諗過會寫呢篇文,所以得一張相係勉強影到啲食物本身一場開心嘅聚會,結果最後大家都承受著各種不適都明白唔係所有餐廳都係乾淨到一塵不染,亦都明白食生蝦都有風險,但完全無諗過係會食到急性腸胃炎,唔舒服咗幾日希望餐廳見到呢個評論後可以改善衞生問題,唔好再令到有食客食到不適
最後都係決定買呢間外賣因為想快啲去玩
本身無諗過寫食評所以只係影咗一張相,甚至影唔曬所有嘢食
本人睇完醫生證實係急性腸胃炎
由於真係無諗過會寫呢篇文,所以得一張相係勉強影到啲食物
本身一場開心嘅聚會,結果最後大家都承受著各種不適