2018-11-17
早排食完omakase既晚餐覺得唔夠喉,就約朋友再食omakase做lunch見fb介紹依間新開食omakase既餐廳,新開期間仲有優惠,當然要即刻book嚟食又係欣賞餐紙既時候我好鐘意張餐紙,成幅畫咁一張白紙加上簡單既點綴已經好夠,就好似一舊壽司加少少調味/topping已經好正😆揀左12件壽司(廚師發板)+海膽丼有埋前菜、湯同甜品☺️仲有優惠就$350一位💰又可以坐sushi欣賞師傅手勢前菜有三樣😋😋😋沙律🥗有個用蕃茄整成既啫喱口感好特別,蕃茄味好濃郁☺️另一個係有三文魚籽配上堅果醬最後係茶碗蒸佢建議我地最後先食依個,我地都有好乖乖聽佢講好足料好濃味,好嘢真係要留係最好食食完前菜就到壽司啦🎉🎉🎉12件每件都各有特色師傅會諗好配咩topping比我地食可以好放心,唔會食到唔好食既壽司咁多件入面,我個人對喜知次、赤爐同金目鯛既印象就最深刻依三件都好鮮甜,食落去會有種幸福既感覺由然而生食食下發現唔係好對路食左太耐,怕返工遲到唯有叫侍應幫手同師傅講快少少侍應最後幫我地一次過上左魚湯同海膽丼坦白講,海膽丼有少少失望食落唔算好新鮮,未夠鮮甜可能期望太大,依個海膽丼對比其他壽司嚟講就真係失色左少少我
又可以坐sushi欣賞師傅手勢
前菜有三樣😋😋😋
沙律🥗有個用蕃茄整成既啫喱口感好特別,蕃茄味好濃郁☺️
另一個係有三文魚籽配上堅果醬
食完前菜就到壽司啦🎉🎉🎉
我個人唔太鐘意飲湯,所以就唔多講,因為我唔係好識欣賞但朋友就話好飲,連我嗰碗都飲埋
最後甜品揀左柚子雪葩作結好濃柚子味,好味
今次趕住返工,所以未能完美咁享受成餐飯就算嚟依到食lunch,都要預返差唔多要食個半至兩個鐘先夠嘆
下次會再嚟食晚餐慢慢嘆
值得一讚既係服務真係超級好臨走等lift嗰陣,師傅會走埋出嚟同職員一齊陪我地等同傾下計好窩心由一踏出lift到最後入lift走,都可以享受到好好既服務
師傅既嘢食整得好食,侍應既服務亦都好好