2014-05-15 1715 瀏覽
雖然是下午才臨時訂位,好彩晚上都仲有兩個位~感覺交通不是很方便,我們從上環地鐵站再搭的士過去環境很不錯,around可坐到20人,適合情侶or傾計。我哋就係去食生日飯。呢個前菜 水牛芝士番茄($98) 實在太美味!!感覺好清新,兩邊綠色的醬汁加分不少。我男朋友差d想order多一份我平時麻麻哋意粉,但呢個 煎帶子配香蒜欖油意粉($188) 真係好味!d油好香,帶子感覺好新鮮,意粉軟硬適中。不過就分量唔係好多,價錢小貴本來覺得在西餐廳食乳豬好奇怪,但見到openrice有人推介過呢個菜——地中海式脆皮嫩乳豬($218),所以試下,結果有驚喜。waitress話呢份乳豬由豬的三個部份組成:我自己最中意塊豬皮,好惹味,男朋友就嫌有小小油;另外兩個部份我哋一致覺得好好食!然而,最吸引之處是在伴碟的青苹果!我覺得好食過所有甜品!最後見到好多人評論檸檬芭菲,想睇係喺咩,不過就叫咗 焗玉桂蘋果卷配香梨芭菲($68).原來芭菲就好似舊雪糕咁,我冇特別覺得好味,都可能因我不嬲不好甜品。Half & half 主sale半支裝酒。我同男友都係愛酒之人當然要叫番支紅酒。可惜最偏的幾款酒都話賣曬,就介紹咗支法
雖然是下午才臨時訂位,好彩晚上都仲有兩個位~

感覺交通不是很方便,我們從上環地鐵站再搭的士過去

水牛芝士番茄沙律
地中海式脆皮嫩乳豬
玉桂蘋果卷配香梨芭菲
Half & half 主sale半支裝酒。我同男友都係愛酒之人當然要叫番支紅酒。可惜最偏的幾款酒都話賣曬,就介紹咗支法國酒俾我哋。300幾蚊支,味道ok,對於飲得嘅我哋來講實在太細支。計番要成700蚊一支大支裝紅酒,我覺得唔抵。

反而咖啡好得!好有水準!

睇Menu個lunch set只要約$130,似乎好抵,但可惜位置太遠,冇可能過到去~

第一次寫食評,原來都幾tired~
題外話/補充資料: 因當日是我生日,男友打電話問可唔可以在甜品上面寫“Happy Birthday”,餐廳話要at least提前一日,好可惜~ 自己帶蛋糕就要收每人$40切餅費
2014-05-09
慶祝紀念