2023-11-04
旺角分店啲冰同其他分店都係差不多質素,幾綿密,不過莓類嘅冰好似都係偏酸,下次會食返其他~不過想講呢間分店啲服務真係搞唔掂,之前有幫襯過銅鑼灣同中環都冇發生過以下情況。我係早排去食,個職員喺我排隊嘅時候就收咗現金,但遲遲都唔找錢,單又冇張,好似唔打算找咁,催咗幾次都話等陣先,而冇幾耐竟然就找咗錢畀我下一個號碼嘅客,到我坐低咗先找返畀我。坐我隔籬枱嘅客又係坐低咗先收到找錢,而且職員仲要找錯錢。仲有落單嘅時候問加錢要配料(我揀咗消化餅碎)係咪會加喺個冰入面,門口個職員好肯定咁答係,但上枱嘅時候分開咗上。再問之下,個職員竟然建議我不如就咁倒喺上面食,仲同我講「如果唔係個客特別要求嘅話係唔會分開上」,講到好似我屈佢哋咁,嗰下真係躁咗。最後我話唔要,要求退錢(碗餅碎我冇掂過),個職員就話問下先,然後搞咗好耐都冇處理到,又催咗兩次,個職員好似有少少不滿咁話「唔好意思我哋而家有啲亂,介唔介意等多陣」,但眼見佢哋又唔係送緊冰,只係行嚟行去唔知做乜,想問亂咗喺邊。雖然個職員最後有退返錢畀我,但我真係覺得處理得好差。冇咩事真係唔會再去旺角分店食。
冇咩事真係唔會再去旺角分店食。