2019-05-12 251 瀏覽
一個人入到間餐廳唔使點等就有位, 但係其實有好多位就夾硬逼我要搭枱 咁都唔緊要態度差到不得了好似一個人去食嘢就 好似乞兒咁, 我只不過唔知道佢要我搭枱啫佢就話"要搭枱㗎", 另外有兩個人就可以坐四個位, 好似一個人食嘢唔使畀錢咁! 其實嗰陣時都五點幾啦佢啲枱都唔滿. 跟住落單嘅時候 同我搭張二人枱嗰位先生 秒速叫咗一個餐, 跟住個侍應 好 鄙視 咁問係咁多啦,叫一個餐?. 由於我仲睇緊食緊咩我冇答佢. 又係你塞我哋兩個搭枱跟住又以為我哋係一齊, 好唔好老皮咁以為我哋兩個 人叫 一個餐. 叫咗個雞翼榨菜肉絲公仔麵係好食嘅, 雞翼醃得好入味同埋係新鮮炸嘅, 炸菜爽脆唔太鹹 , 奶茶就澀 左少少 但係都係好味嘅, 而且旺角嚟講38蚊唔算貴. 但係服務就真係麻麻啦!