2019-04-28 300 瀏覽
星期日,向隔離老趙食完野,走出黎時見到有間新既意大利雪糕店,咪走埋去睇睇。見到有無糖山竹、無糖榴櫣,覺得好吸引啊,又貼哂d報導係意大利人開既,咁我咪好興奮咁繼續揀,終於見到有Tiramisu,即bing bing 眼。咁岩前面有人落左order 而且大叫‘唔好意思,我唔要筒,換番杯裝比我吖’。我望望個sales原來佢已經筆好晒向個筒度。但個sales 姐姐好樂意幫前面個客換番,絕無面露不悅,心諗:里間鋪d人訓練得好好。但可能真係我諗多左,前面個客走左之後,個姐姐竟然將剛才用過既雪糕筒放番入個盒,里下真係嚇死寶寶,我真係冇諗過一個濕左、用過既脆筒會留返羅!雖然我冇辦法證實佢係咪留比下個客,但見到佢收緊一個高級雪糕價錢以低級手法經營,咁我都真係唔想食,唯有走啦。

外賣自取