2019-08-25 226 瀏覽
新記芝士麵係尖咀扎根多年,但我都係無食過😂,放工行過荃灣路德圍見到佢的蹤影,估計係新開張左無耐,由裝修,環境,碗碗碟碟都仲好新,唔通仲係3日香!佢裝修用番舊式冰室硬座,地板磚都用以前樣貌設計餐牌都係攝係檯面大玻璃下,唔洗怕污糟,選擇十數款,咁佢出名係芝士就梗係試試下啦,雖然我唔係芝士控😂,叫左個芝士汁雞翼芝心丸公仔麵+熱華田。當時夜晚7點幾,但唔知係咪無宣傳,間舖無咩人,所以好快上菜,咁影碗好大,份量好小,其實都係事實,以男人份量真係唔夠。算啦,講番食物,佢pat芝士醬明顯係重點,撈埋公仔麵又唔覺好漏,無食錯的話係車打芝士整出黎,芝士算濃但唔無好漏的感覺,公仔麵都無煮過龍淋啤啤,反而幾鐘意粒芝心丸,因為粒芝心丸有炸過,外皮係脆脆地,雞翼就普普通通生炸口味,肉有些少鞋。

餐牌都係攝係檯面大玻璃下,唔洗怕污糟,

2019-08-19
  • 芝士雞翼芝心丸公仔麵