2023-02-22
好多朋友都問去到黃大仙食咩好,今日就推介一間高質抵食嘅日本料理俾大家~和氣食堂位於黃大仙中心,exactly 係地鐵站隔離,淨係地段方便就腳已經贏咗~食物方面都有好多款式選擇,小編今次試咗以下幾款:1️⃣電擊雞翼⭐️⭐️⭐️⭐️除咗調味好惹味香口之外,最特別嘅地方佢係凍食嘅~感覺好清新,肉質都好彈牙爽滑!2️⃣燒廣島蠔⭐️⭐️⭐️⭐️有蒜蓉或者芝士燒,日本蠔本身好鮮甜,蒜蓉將蠔嘅鮮味迫晒出嚟,芝士同蠔嘅味道都好配襯~四隻感覺上眨吓眼就食晒,直程有種「咦 咁快食晒嗱?」嘅感覺😋3️⃣白咖喱烏冬⭐️⭐️⭐️⭐️咖喱烹調得好香,好有咖喱味,烏冬本身口感一流,加上炸得外脆內軟嘅豬扒,成道菜式可以話係無懈可擊,食到停唔到口!😍總括而言,餐廳嘅食物質素水平很高,其他食物例如鰻魚反卷、芝士厚燒玉子、豬扒丼、三點刺身等等都非常好味,環境舒適服務良好,黃大仙唔係美食沙漠嚟架~
1️⃣電擊雞翼⭐️⭐️⭐️⭐️
2️⃣燒廣島蠔⭐️⭐️⭐️⭐️