2023-12-30 92 瀏覽
今次話你知,我食到嘅是驚喜連連!👀首先,蔥油雞出場,真係一大盤,滿滿的蔥花,幾嘢啫!撥開層層蔥絲,潮濕嘅雞肉露出嚟。咬落去,肉汁四溢,啖啖肉嘅啖落肚,又甘、又滑,嗲味到暈!再講講椒鹽豆腐,啱晒喜歡嘴饞嘅我。香口又唔油膩,啲豆腐軟綿綿、外脆內軟,個人鍾意到飛起!至於沙拉骨,其實有啲攪拌唔夠好,但骨頭香煎得啱啱好,有肉感同酸甜滋味。吖啲芝士焗蝦呢?喂!流哂口水!🤤佢哋超級足料,芝士濃得嚟又泡漲,海鮮鮮香撲鼻,伊麵又係啱啱好嘅煙韌感,每啖都啃得我心花怒放!唔好以為數嚟數去就冇嘢食喇,越南炒飯來嘅時侯正正細膩杰,飯粒分明,香口得嚟又唔會太油,一啖接一啖,停唔到口!食物味道好,份量足,感覺親民,真係嚟呢轉,食得咁真心,過得幾開心!😊就算唔係食神,都要讚兩聲:好味哋!