2023-12-21 280 瀏覽
啱啱去咗間咖啡店試佢哋嘅嘢食,起初我係被個拉花藝術吸引住眼球嘅👀,見到啲圖案畫得又靚又有心思,於是決定落單試吓。Rose red Cafe latte嘅顏色醒神,同埋個拉花真係令人賞心悅目,飲落去個咖啡香濃郁,而且啱啱好嘅甜,勁滿足!食物方面,我點咗個芝士炒蛋酥皮窩夫三文治,真係出乎意料地正!酥皮窩夫香脆得嚟又唔會太硬,炒蛋滑溜溜咁融入口中,同芝士嘅香味夾埋一齊,咬落去簡直係口感同味道嘅雙重享受👅。沙律菜配埋嚟食又新鮮又清爽,之後真係一滴都冇剩哂!揉合咗港式感覺同西式嘅飲食文化,感覺成個店都係好有人情味,小小嘅,但充滿暖意。下次轉過角仔,肯定要再嚟,想試下佢哋自家製嘅甜品仔,聽講都係勁吸引人㗎喇!就算坐唔到,拎杯好嘢走住飲都值得啦!🎉🍴💕