2020-03-05 59 瀏覽
Happy hump day! 嚟到星期三晚當然要happy hour同食餐好嘅,先可以繼續捱到去weekend。之前喺超市已經見過Coedo呢個brand,原來佢係嚟自日本埼玉市,喺銅鑼灣嘅Coedo Taproom 更加係佢哋海外嘅第一間酒吧。酒吧入面全部都係高椅,所以我身形比較的骰嘅同伴要坐上去都有少少困難LOL。Coedo Beer Platter總共有六款啤酒,口味由淡至濃,包括瑠璃丶白丶毬花丶伽羅丶紅赤丶漆黑。其中我最鍾意嘅就係伽羅,佢係India Pale Lager,酒精含量較一般啤酒略為高少少,屬於medium-bodied brew。明太子芝士蛋卷Japanese Cheese Rolled Omelette with Mentaiko明太子即係鱈魚卵,係其中一樣我嘅最愛。明太子加芝士整成嘅玉子燒的確係幾好味,可惜只係得四件。鰻魚梳乎厘飯Eel Rice Soufflé店員叫我地喺中間篤開一個個窿仔,然後再慢慢將嗰蛋白汁倒落去,跟住攪勻。估唔到梳乎厘同飯都可以mix埋一齊,都幾過癮下。鰻魚嘅肉質都唔錯。依間taproom喺Fashion Walk食街夠晒方便,的確係

Coedo Beer Platter

明太子芝士蛋卷

鰻魚梳乎厘飯
Eel Rice Soufflé

依間taproom喺Fashion Walk食街夠晒方便,的確係happy hour同醫肚嘅好地方。
2020-03-04
  • COEDO BEER PLATTER