2015-04-17
㷫過火屎的一次自助餐!超級失望!當客人是食開垃圾的嗎?聽朋友介紹過呢間位於朗豪坊自助餐,都是幾個月之前的事!今日特別揀放假去食,其實238+10%有蠔食已經係件值得一試既開心事!滿心歡喜4人行8點準時到達,環境都算ok,我們被安排坐靠窗位置,但4人檯有兩人坐到靠窗,已經不方便走出去攞野食,唯有靠另外兩位行多幾轉~好開心甘打算去bar檯攞野食,但一眼睇晒⋯食物已所剩無幾⋯8點都唔算遲呀?間野又收11點幾,而且仲係限食1.5小時,應該會無限添加吧?餐碟擺放位置只有一個地方,就係熟食位置⋯對想食冷盤既人拎碟就超唔方便喇!食物種類不多,牛扒過老,好似食柴皮一樣!雞翼過咸!燒排骨好乾!咖哩魚太重麵粉!熟食部分只可以形容這幾款,其他都無意慾去夾上碟試食喇!最經典食凍食位置⋯由前櫃行到尾,再由尾行到頭都搵唔到生蠔!都唔知收埋響邊?一問店員之下,原來要問負責員工取出,但佢地完全唔使夾,一問:唔該生蠔~員工就會響我地見唔到既檯下遞出兩隻已放好在碟上既生蠔!!然後我就再夾多兩隻凍蝦同翡翠螺,長腳蟹就冇興趣夾喇,因為剩返零碎又細隻,算吧!三文魚好難唔好食,算係普通易入口!接下黎就真係粗口部分!凍蝦4隻有2隻
接下黎就真係粗口部分!凍蝦4隻有2隻係軟身既,代表唔新鮮!生蠔唔「痴」殻!新鮮生蠔會唔痴殻?生蠔殻表面紋理好似洗過再重用甘,好乾淨!生蠔殻冇可能干淨得甘緊要吧?我唔知粒生蠔係咪另外擺上殻度,如果係!我真係會接受唔到!生蠔望上去好似好大隻,個殻仲大!但一入口⋯嘩!xyz!腥得好緊要!超唔新鮮!翡翠螺痴得好實!一聞之下!我真係想嘔!俾朋友試聞都一樣!我冇誇張過!真係:好狠臭!!
我地只係出去拎左一轉野!實在冇可能再出去拎第二轉!憤怒地立即埋單離開現場!坐低唔夠20分鐘!其實真係好想坐多一陣!但實在頂唔到!初初以為1.5個鐘自助餐會好趕好短時間,但要我地坐多1分鐘都嫌多!當客人是什麼?甘垃圾既野都可以拎得出黎?238價錢算平嗎?但甘既食物質數值嗎?甘冇誠意既食材真係唔好拎出黎啦唔該!!
食物質素差!但員工工作態度仲差!個個圍埋一邊傾偈!我夾凍蝦既時候,三個女員工是否傾得太上心而忽略了阻礙客人取食物?其中一隻凍蝦粘有一條長頭髮,我好心偷偷地夾俾負責既員工,仲唔該左幾次佢先見到我既存在,但一手接過蝦沒有講任何抱歉說話,只係將蝦擺在一邊⋯之後我也不知會好何處理果隻喇,但我不見得佢有即時棄掉,依然柴娃娃繼續傾偈!
真係好失敗!好失望!永遠沒有以後!openrice一定要將我的評價登出!我講既一切都係事實!真係嚴重中伏!如果大家睇左呢個劣評都繼續去食!那請都自求多福!!
冇影相!因為嬲都根本唔想影!
睇返之前d食評都唔錯呀!究竟係換左人接手定管理上有問題?真係好差!唔該尊重下人啦!