2021-06-16
{四人份量的泰式二人套餐!}.本身以為呢一間係普通嘅茶餐廳,但原來佢有推出泰式套餐,有二人至六人套餐,決定同男朋友試一試,因為我哋好耐都冇食泰國菜😝😝.❣️泰式二人餐 $238.❣️冬陰功湯非常足料,有青口,章魚,蝦!😝味道都相當唔錯,非常惹味!會上不斷飲!🤣.❣️例牌海南雞份量超多,最少有10件!而且每件都好大件同厚肉😍😍.❣️馬拉盞通菜又係超級大碟!兩個人根本食唔晒呢個餐!考得非上野未!就算好飽都好想繼續食🤣🤣.❣️泰式豬頸肉又係份量超多😭😭15片左右,仲要每片都好厚身!食得出豬頸肉原本嘅質素唔錯!.❣️2碗油飯唔知點解連碗飯都好大碗!似出邊嘅兩碗咁🤣🤣淡淡的雞油香,配以上嘅餸菜真係滿分!❤️.❣️兩杯飲品我哋叫咗好立克同檸茶,味道正常!📝總結依間份量真係超級慷慨大方,而且根本就唔係兩人,係四人份!連碗油飯都超大碗!兩個人可以試到四樣餸菜真係超級滿足❤️而且每款都唔會伏,味道中上以上,呢個價錢實在非常平,性價比爆燈!✨✨.❣️食完俾分時間❣️🌟食物: 8/10🌟環境: 8/10🌟服務: 8/10🌟打卡: 8/10🌟推介: 8/10.📍 紅椒力量紅磡必嘉街紅磡灣中心12號地舖
❣️泰式二人餐 $238
❣️冬陰功湯
非常足料,有青口,章魚,蝦!😝
味道都相當唔錯,非常惹味!會上不斷飲!🤣
❣️例牌海南雞
份量超多,最少有10件!而且每件都好大件同厚肉😍😍
❣️馬拉盞通菜
又係超級大碟!兩個人根本食唔晒呢個餐!
考得非上野未!就算好飽都好想繼續食🤣🤣
❣️泰式豬頸肉
❣️2碗油飯
❣️兩杯飲品
我哋叫咗好立克同檸茶,味道正常!
📝總結
❣️食完俾分時間❣️