上星期和朋友遠足半天後,決定一起在旺角吃晚餐,最後在旺角尋找到一間隱世正宗泰式菜館,而且價格相宜 🙌🏻 每人平均$150,推薦各位泰菜愛好者一試!我們點了:🐓 泰式海南雞
十分推介這裡的海南雞,食落去雞肉超滑🐔🐔醬汁味道剛剛好,帶少少酸甜同辣味,好開胃。而且份量十足,真係好滿足。
🐟 明爐烏頭
明爐烏頭可以話係必點之選😍魚肉煮得啱啱好,好滑,湯汁清淡鮮甜,食落去味道層次豐富,更附上額外一碗湯汁以防煮乾。
🥘 冬蔭海鮮湯
湯入面有新鮮海鮮,材料十足,味道鮮甜。湯汁酸辣適中,質感濃厚,飲落去好舒服,完全解去今日疲累感☺️
🐖 泰式燒豬頸肉
豬頸肉燒得啱啱好,外邊微焦,入面保持住汁液,口感爽滑。配埋特製醬汁,味道更加豐富。
🐔 泰式燒雞串燒雞串雖然熱辣辣送上,但吃下去感到很清爽,濃厚香味在咬下後湧入口腔🤤🍢 泰式醋肉串精心醃製的肉串經過高温烤製後,外邊金黃酥脆,入面保持住鮮嫩多汁。食落酸酸甜甜,令人覺得好開胃。
🍚 蝦醬炒飯
蝦醬炒飯充滿泰國風味,以蝦醬做主要調料,上面加了一些肉鬆和一隻煎蛋。蝦醬嘅味道同飯粒完美結合,加上入面嘅泰式臘腸和豆角,味道有甜有鹹,非常開胃!
🪼 泰式海蜇 「惠顧小菜

🐔 泰式燒雞串

🍢 泰式醋肉串

🍚 蝦醬炒飯

🪼 泰式海蜇
「惠顧小菜滿$200 (下午6點前) 或$300 (下午6點後),可加$1換購。」
泰式海蜇一道開胃菜送上,海蜇絲爽口,份量剛好,食落去令人胃口大開。

🦐 泰式生蝦
生蝦新鮮,口感嫩滑,尤其是特製醬汁,食落去令人回味無窮,百吃不厭!

🍧 龍眼冰
龍眼冰都係熱門飲品之一,啖啖龍眼果肉。味道清甜,口感細膩,飲落去令人感覺舒暢,跟菜式配搭一流。

🍍 菠蘿冰
菠蘿冰係必推!全部以以新鮮菠蘿製成。新鮮味道完全體現在飲品之中,強烈推薦🔥

💰 總計: $597, 4位用餐
2024-10-26