2022-01-08
四個中🐸游泳去 La Bonne Attitude. 新舖開張去吹吓水,順便在除夕為其中一個🐸慶祝生日。舖位需細,但五臟俱全,有一點溫暖自在的感覺。主廚兼老闆由幫人打工到開小食店至現在開西餐廳,都係用心創作美味食物。去到餐廳,其中一個🐸已經坐下,完全不用等位,當晚坐無虛席,坐下,侍應即刻遞上餐牌,我們叫了兩個六道和兩個八道菜的晚餐,這樣可以試吓多啲款式的菜餚,又不會太飽,一齊 share 食!首先送上餐前小食是彼得包和牛角包,個人最鍾意是頭盆—— 薄切帶子配蘋果, 西芹, 黑松露,覺得很有清新的感覺,甚至乎其中一個🐸唔食西芹,都可以話好食😋!法國鴨肝配橙, 檸檬 —— 鴨肝很軟棉棉,同橙和檸檬絲好夾。馬賽海鮮濃湯—— 好濃、蝦好新鮮,只係個人不喜歡青口🤭。自家製野菌雲吞配牛奶泡沫 —— 因為個很喜歡菌類,但係唔喜歡奶味,但又仍然覺得接受到。小鱗犬牙南極魚 配味噌牛油汁 —— 魚煎得啱啱好,又新鮮,正!西班牙紅蝦 配希靈魚子牛油汁 —— 第一次吃西班牙紅🦐,覺得🦐味比一般🦐濃偏咸,但炸得啱啱好!北海道豬肉眼 —— 好霖和 juicy 。A4 和牛西冷 —— 好霖和滑,但個人覺得太生,朋友
首先送上餐前小食是彼得包和牛角包,個人最鍾意是頭盆—— 薄切帶子配蘋果, 西芹, 黑松露,覺得很有清新的感覺,甚至乎其中一個🐸唔食西芹,都可以話好食😋!法國鴨肝配橙, 檸檬 —— 鴨肝很軟棉棉,同橙和檸檬絲好夾。馬賽海鮮濃湯—— 好濃、蝦好新鮮,只係個人不喜歡青口🤭。自家製野菌雲吞配牛奶泡沫 —— 因為個很喜歡菌類,但係唔喜歡奶味,但又仍然覺得接受到。小鱗犬牙南極魚 配味噌牛油汁 —— 魚煎得啱啱好,又新鮮,正!西班牙紅蝦 配希靈魚子牛油汁 —— 第一次吃西班牙紅🦐,覺得🦐味比一般🦐濃偏咸,但炸得啱啱好!北海道豬肉眼 —— 好霖和 juicy 。A4 和牛西冷 —— 好霖和滑,但個人覺得太生,朋友們就好 like 。 海膽蟹肉鐵板炒飯 —— 好香好好味!仲有我最愛的海膽, perfect! 薑梳芙厘 —— 薑汁是另上,好細心!喜歡落幾多就幾多!Yummy! 焦糖布甸 —— 焦糖硬脆口感 crossover 霖滑的布甸,好食!最後一定要嘆番一杯咖啡,完美呀!
由於新開張,人手不夠熟練,但有禮,食物有水準,感覺舒服自在!