2021-11-28
利園二期呢間餐廳啱啱推出左Sunday Lazy Brunch,基本套餐係兩個鐘內任食頭盤、薄餅同甜品,指定酒類任飲,要埋主菜的話用餐時間長達四個鐘,可選擇嘅酒亦更多。餐廳門口以紅磚砌成,場內燈光偏暗,營造地窖嘅感覺,仲有DJ坐鎮,氣氛唔錯~ (w/ 10% service charge)🍽Semi-Buffet Lunch ($498/ person)頭盤:有新鮮沙律菜、紅菜頭沙律、黑醋茄子、炒雜菇同各種cold cuts,最受歡迎嘅當然係新鮮出爐嘅薄餅,喺buffet bar仲可以望到廚師將麵團放入火爐添。餅底鬆軟又有咬口,芝士拉絲。 主菜:▫️Sunday Ravioli Genova Style燒春雞肉質夠嫩,調味較輕手,配焗薯。▫️Black Truffle Homemade Ravioli Italian Porcini Mushroom
雲吞皮有蛋香,包住黑松露餡料,仲食到大大粒牛肝菌,配番茄汁同牛面頰碎,較鍾意呢款。甜品:好可惜我係第二輪去,淨係試到tiramisu,但食主菜嘅時候見隔離枱有creme brûlée,ttiramsu有酒香,mascarpone cheese
頭盤:
主菜:
▫️Sunday Ravioli Genova Style
燒春雞肉質夠嫩,調味較輕手,配焗薯。
▫️Black Truffle Homemade Ravioli Italian Porcini Mushroom 雲吞皮有蛋香,包住黑松露餡料,仲食到大大粒牛肝菌,配番茄汁同牛面頰碎,較鍾意呢款。
甜品:
tiramsu有酒香,mascarpone cheese軟滑, 蛋糕有少許杏仁味。
Free flow drinks:
入座時店員先送上一杯sangria作welcome drink,除sangria 外,beer, bubble, red wine 同cocktail全部可refill, 我叫左杯Prosecco,甜甜地有氣好易入口,朋友嘅Cabernet Sauvignon 紅酒就帶橡木香。當日有唔少意大利人,見佢地飲完一杯又一杯,酒量好嘅真係好易回本!
餐牌: