2015-05-11
2068 瀏覽
是日 , 四少我突然TAKE左野想同D FD聚聚 , 咁我地就係個WHATSUP GROUP到傾下食乜啦 , 本身我D FD就話"不如去強記丫(沙田行到幾入果間)" , 但係本四少之前食過一次有D唔係太KAI心既回憶 (等位好耐 , 但係D野食又太涷 , 我覺得唔值LOL)所以我就一野BAN左 , 咁大家都知本四少對食 , 有要求嫁MA , 所以成個WHATSUP GROUP就問我有咩好介紹 , 我當堂定左係到 , 你問我MK有咩野食我就知姐 , 仲要只可以問我放題 , 其他類別就真係GG啦 , 然後我當然就上開飯啦做做功課啦 , 以下係真實對話(呢間你地有冇食過 , 我都係睇OPENRICE搵)(其實我本來都打算去呢間,不過唔就腳而已)(我都未去過 , 但係我諗果到應該有車來回沙田/大圍?)(大圍,問我嘛!"笑臉1""笑臉1")(大圍站有VAN去: 803K)咁栓子就講完啦 , 入正題了 , 本身我地五個毒男就約8點半果到等既 , 但係包括我在內有三個就早左 , 7點45就到啦 , 然後就見到 ...... 爆到丫.....咁當中我地有一個神勇飛鷹俠就走左入去搵位霸 , 而我同另一個
咁我地就係個WHATSUP GROUP到傾下食乜啦 ,
本身我D FD就話"不如去強記丫(沙田行到幾入果間)" ,
所以成個WHATSUP GROUP就問我有咩好介紹 ,
然後我當然就上開飯啦做做功課啦 , 以下係真實對話
(呢間你地有冇食過 , 我都係睇OPENRICE搵)
(其實我本來都打算去呢間,不過唔就腳而已)
(我都未去過 , 但係我諗果到應該有車來回沙田/大圍?)
(大圍,問我嘛!"笑臉1""笑臉1")
(大圍站有VAN去: 803K)
咁栓子就講完啦 , 入正題了 ,
本身我地五個毒男就約8點半果到等既 ,
但係包括我在內有三個就早左 , 7點45就到啦 ,
然後就見到 ...... 爆到丫.....
咁當中我地有一個神勇飛鷹俠就走左入去搵位霸 ,
而我同另一個毒男就係門口睇女...丫唔係 , 係吹水 ,
吹左真係10分鐘左右 , 我地既神勇飛鷹俠就同我地講
(有位,come on19:55
室內的19:55)
(WELL~)
好 , 不如直接入D主D既主題吧
一開始我地就叫左蠔餅食住等先
但係呢間真係正 ,
首先真係啖啖蠔 , 其次脆而不重油 , 唔加醬食又得 , 加醬食亦得 , 得左
之後因為我地仲有兩個FD未到 , 我地就叫多個(下圖)同(下圖)啦
其次個炒蜆 , 其實我唔鍾意食豉椒同青椒的 , 不過到最後我食到連D青椒都食埋....
但係我都一定要堅持己見 , 只係比四星星
咁食到咁上下呢 , 我地就有另一位靚仔到左吹水(真係靚仔 , 仲係待字閨中既 , 有冇絲打岩 , 介紹你識)
然後因為我地就仲有一位靚仔8點半先係鰂魚涌收工 , 所以到最後我地都決定 , 叫多兩樣野咬住先
(唔該我想要果個食到成嘴黑炆炆既墨魚仔丫 , 丫唔係 , 果D都已經唔叫仔了)
就OK , 講真 , 真心正 ,
第一步首先玩腳 , 丫唔係 , 係食腳 , 點一點個汁 , 食左D腳 ,
第二步 , 炆左墨魚仔中間果條"伊"出黎
第三步 , 用個匙倒D汁落去 , 一啖食落口 ,
真係魔戒過魔戒三部曲
到第二樣 , 辣酒煮田螺 ,
佢D田螺我諗煮左好耐 , 好"林" , 好易挑出黎食 ,
不過要小心 , 佢D田螺入面有好多螺仔 , 食落去唔好立即吞 ,
要"妹"返d螺仔出黎先 , 但係"妹妹"下又幾過引 ,
加埋d啤酒 , 丫係呀 , 我地五個小生一共叫左四支定五支啤酒 ,
三支or二支燕京加兩支青島
正 ~
最後到九點半啦 , 我地d壓軸小生終於趕到黎 ,
然後我地就叫左呢位小生一直都話要叫既"下圖" , 再加多件蠔餅 ,
係呀 , 又叫呀 , 因為蠔餅等等食物已經係較早時份比三條半白堊紀時代既草食龍食晒了 ,
所以為左地球既和平 , 同埋老屈最後黎果個夾返之前食d食物既錢 , 我地就叫多左次蠔餅
到烏頭呢個呢~~
我只可以講 , 我地用左5分鐘既時間就清晒成條魚 ,
都仲有d唔夠喉 , 係呢到本四少又有d小建議 , 條魚唔好點汁 , 食原味 , 正好多倍
好 , 咁食又食完啦 , ,到賣單 , 唔該盛惠771丫 ,
(好既 , 771 , 睇下有冇1蚊先 , 丫 , 冇添)
(冇 , 唔緊要 , 我比你 , 收你800 , 找返30)
到果陣我仲係發發地夢 , 咩事...?
(丫 , 多謝晒)
(歡迎下次再黎)
嗯 , 下次本四少都會再黎既 , 仲有好多好多野未試
佢d鵝肉 , 本來我地都想叫 , 可惜 !!!!!! 賣晒....竟然賣晒呀你明唔明呀!!!!!!!!!!!.....