2017-10-12 73 瀏覽
本身好鍾意食辣,偶然行過見到川熙樓有四川火鍋任食,係酒店入面,價錢唔貴,當然要試下啦! 點左鴛鴦湯底,分別係麻辣清酒鍋同蕃茄薯仔牛肋鍋,湯底真材實料,絕無欺場,清洒鍋麻香味濃,蕃茄牛肋鍋清新醒胃,果然冇㨂錯。安格斯肥牛色澤鮮豔,極重牛香,回味無窮,麻辣牛肉口感嫩滑,加上很香川味醃料,爽口之餘,齒頰留香,最重要係其地方未食過,非常新鮮獨特,所以我地重覆點左四次,其餘五花腩片油脂多,啖啖肉,鴨血鵝腸新鮮爽口,花雕雞件,花雕味好重,雞肉滑滑溜溜,好食。而手打雞滑及墨魚滑十分彈牙,真材實料,另外薯粉一定要,因為配上麻辣湯湯底好入味,薯粉煙韌,吸收整個湯既精華,簡直絕配。環境好舒適,特別張枱非常大,可以放滿好多食物,下次一定再食過!