My Sichuan Lunch🥢..呢日想食酸菜魚🐟,行經新都城見到開左間新餐廳食川菜🌶,有水煮魚、酸菜魚、冒菜、乾鍋都有,好吸引即刻想去試!入到去裝修舒服,坐得闊落,即刻點左幾樣前菜、主菜 & 小菜吃吃,超級豐富!一定唔少得食酸菜魚🐟 魚肉夠滑;水煮牛肉🐮 亦食落鬆軟帶微辣,2款都好好下飯!而小菜點左咕嚕肉,啖啖肉帶爽有油香,好吃。其他小食點左涼拌土豆絲、沙姜豬手、醉豬手、 夫妻肺片,同樣不錯吃,沙姜味道好討好我喜歡!而甜食就點左黄金饅頭,蘸點煉奶同吃更滋味,豆沙鍋餅,餡料豐富。餐廳有基本飲品:黑芝麻豆漿、白毫毛尖綠茶、頭家鮮奶茶。而想特別點❓ 呢度有全港唯一以果醋為主打既飲品店:醋頭家 True Boss,健康又好味!酵醋優酪 Enzyme yogurt 酵醋十鮮奶葡萄 $35 (優酪酸甜可口又開胃)果果吃酵醋 Enzyme wrth Fruit Granules青梅酵醋 & 蘋果蘆薈 $35 (醋香吸引又清新)..×××××ש將軍澳新都城中心2期2樓2035-2036號舖..

My Sichuan Lunch🥢

一定唔少得食酸菜魚🐟 魚肉夠滑;

水煮牛肉🐮 亦食落鬆軟帶微辣,2款都好好下飯!

而小菜點左咕嚕肉,啖啖肉帶爽有油香,好吃。

其他小食點左涼拌土豆絲、

沙姜豬手、醉豬手、

夫妻肺片,同樣不錯吃,沙姜味道好討好我喜歡!

而甜食就點左黄金饅頭,蘸點煉奶同吃更滋味,

酵醋優酪 Enzyme yogurt 酵醋十鮮奶
葡萄 $35 (優酪酸甜可口又開胃)

青梅酵醋 & 蘋果蘆薈 $35 (醋香吸引又清新)
×××[元元酸菜魚 -YuanYuan Sichuan Cuisine]×××