2010-05-22
未搬之前,第一次黎,幾樣熱門野是有驚喜。之後一兩次,雞丸串、鰻魚豆腐天婦羅既水準都係麻麻地。搬左之後,再黎一次,水準回勇。先來既係軟殼蟹卷,係熱門選擇之一,軟殼蟹炸得夠脆,唔油膩,個卷冇一夾就散,食得個既卷物。牛肉卷,汁濃郁,牛肉煮得老了點。燒番薯,第一次係呢到食,望落唔太乾身,似樣的,食落番薯夠甜,好野。燒雞翼,鹽灑得重手了點,乾身。雞丸串,上次食燒到乾到不得了,今次燒得剛好,有雞丸骨撈埋既雞丸,好嚼口,肉多汁,不俗。另一個熱選鰻魚豆腐天婦羅,熱辣辣,鰻魚冇腍哂,豆腐滑,外面炸粉薄身,食落唔油膩,不錯。豬軟骨送酒之選,醬濃入味,不俗。埋尾要了雜菜鍋配烏冬,魚湯不錯,值得一試。服務係值得俾滿分的,大熱天時,一黎就送上凍茶,亦主動跟單,很好丫。環境還是喜歡舊址多一點,雖然細d,不過感覺好d。很不錯既晚餐。