2013-07-29 278 瀏覽
我中學的5年都係係九龍塘度過 , 所以又一城令我回憶起好多野 (特別係曳野XD)出黎做野之後就好少再返返黎又一城食野  (最多只會係經過九龍塘轉車)星期6已經打算好去MK染髮 , 但要解決左午餐先~原本同我的好同事想係九龍灣解決, 但係我諗諗下:我出MK點都會經過九龍塘,咁不如去又一城食LA所以最後選擇了又一城解決是日午餐~~~而我的好同事近日迷上All Day Breakfast , 所以選擇了caffè HABITŪ 放工出到又一城是1:45pm , 已經有10幾人排緊隊  (唔係拎飛排隊的)因為我地已經幾肚餓, 原本想放棄 (因為太多人) 但眼見間間餐廳都咁多人排, 所以都係照等等左20 mins終於可以入坐 , 我地已經餓到飛起~~~所以兩個人叫左4樣野食~~生菜好新鮮爽口 , 隻蛋生熟程度岩岩好 比起出面拉麵的糖心蛋還要好!!!表面的焦糖燒得好靚 , 脆薄適中 , 焦糖下的奶泡綿密 , 配合焦糖飲一口咖啡 , 甜度岩岩好~~附送的朱古力合桃蛋糕超級甜!!入口有一粒粒的砂糖...試過一啖就放棄了......眼見每台都叫, 所以我地都叫黎試下~~熱辣辣上台~~~~眼見以為以為炸粉
星期6已經打算好去MK染髮 , 但要解決左午餐先~
所以最後選擇了又一城解決是日午餐~~~
敳撒沙律
生菜好新鮮爽口 , 隻蛋生熟程度岩岩好
比起出面拉麵的糖心蛋還要好!!!
脆薄焦糖泡沫咖啡
附送的朱古力合桃蛋糕超級甜!!入口有一粒粒的砂糖...
試過一啖就放棄了......
炸魚薯條
眼見每台都叫, 所以我地都叫黎試下~~熱辣辣上台~~~~
眼見以為以為炸粉會好厚 , 一切開先知係厚身的魚肉~~~
炸魚外脆內嫩 , 薄薄的炸粉將魚柳的水份仍能鎖住, 入口好多汁
真係超好味~~~
薯條份量算多 , 而且係我地最愛的粗薯條~~~炸得香脆 , 吃落不覺油膩
蕃茄海鮮扁意粉
食得出係用新鮮蕃茄做的茄汁 , 配上原隻大蝦,蝦肉,原殼蜆肉,青口同小墨魚 , 海鮮份量十足

混入香草和海鮮精華去炒的扁意粉, 非常非常美味
Luxury Breakfast
蕃茄煎得岩岩好 , 新鮮而且多汁
煙肉 , 煙三文和茄汁豆很普通
香草腸不錯, 夠香
炒什菌很好吃, 調味做的很好
炒蛋>>>我眼見以為未熟晒, 點知切開係岩岩好熟晒
而且入口好滑,有蛋香之餘重有奶香!!
好驚喜~~
Homemade Rose Strawberry Jam
一打開蓋陣陣玫瑰花香撲鼻而來~~
係厚厚的烘全麥麵包搽上Homemade Rose Strawberry Jam
入口係濃烈的玫瑰香味 , 而且甜度岩岩好 , 真係好好吃 <3

結尾: 我係走之前叫男侍應比多盒Rose Strawberry Jam我
等我比娘親試下有好美味

報告完畢~~~

2013-07-27
20 分鐘 (堂食)
敳撒沙律
脆薄焦糖泡沫咖啡