2019-12-22
平時都會去鑽石山行下街,經常都會路過呢一間食新加坡菜嘅餐廳,試過幾次感覺都唔錯,久唔久都會嚟幫襯,自從去完新加坡之後對新加坡菜都念念不忘,所以都想寫返啲評價。今次係午餐時間嚟到,人流唔算太多,餐廳空間都算大,坐得幾舒服。餐牌內見到唔少特色嘅新加坡菜都有,例如肉骨茶、海南雞、叻沙,當然唔少得小食同飲品啦!⭐️海南雞飯新加坡菜點少得海南雞飯,滑雞份量唔少,一個人嘅份量啱啱好,仲配有黑豉油、辣醬同姜蓉,三種將一齊點,十分配合。油飯唔會過鹹,亦可以帶出飯香味!⭐️沙嗲串燒呢度嘅串燒都好好味,忘記咗上面係豬定係雞肉,但係我就兩款都食過,十分推薦!食用時點充滿花生味嘅沙嗲醬,醬汁很濃郁,同肉類好夾,肉嫩又唔會柴之前仲有試過喇沙同肉骨茶嗰啲招牌菜,味道都唔錯,最緊要係可以喺香港食到新加坡菜,可以頂下癮吖嘛🤣🤣🤣會再來幫襯的
海南雞飯
⭐️海南雞飯