2013-04-16
這是我的第一篇食評,當然要找一間令的回味既餐廳啦! 上個星期三晚同老公同佢D朋友來到CLUB CHOW一起慶祝。環境很好,食物水準一流,尤其個LOBSTER THERMIDO,好新鮮,個汁好香又不會蓋過龍蝦味,真係令我十分回味。我地一行6個人,點不同既主菜SHARE食,大家都可以試多D嘛。BLUE SHELL MUSSEL: 十分新鮮可口, D CREAM來點麵包. 好正! 怪不得係佢地既SIGNATURE DISH! 頭盤都有成5~6款選,我地各一樣,一起SHARE... FOIE GRAS, HAM & MELON 同 CRAB CAKE都做得很好! 登登登, 我十分期待既 MAIN 出來啦!LOBSTER THERMIDO超香,又不會蓋龍蝦味! 新鮮波士頓龍蝦起埋肉,一粒粒,可以好儀態慢慢咁食. 嘻嘻!LOBSTER RISOTTO好香口, 飯煮得7成熟, 剛剛好! 食得出龍蝦係新鮮龍蝦!RIB EYE STEAK 美國 ANGUS RIB EYE, 我地要了個12oz既, MEDIUMN RARE.... GRILL得剛剛好, 在香港食親既牛扒,每次都係偏熟. 但係這次老公同
登登登, 我十分期待既 MAIN 出來啦!
LOBSTER THERMIDO
超香,又不會蓋龍蝦味! 新鮮波士頓龍蝦起埋肉,一粒粒,可以好儀態慢慢咁食. 嘻嘻! LOBSTER RISOTTO
好香口, 飯煮得7成熟, 剛剛好! 食得出龍蝦係新鮮龍蝦!
RIB EYE STEAK
美國 ANGUS RIB EYE, 我地要了個12oz既, MEDIUMN RARE.... GRILL得剛剛好, 在香港食親既牛扒,每次都係偏熟. 但係這次老公同都好滿意!
甜品 : CHOCOLATE FONDANT 同 TIRAMISU 係我首推!!!
- CHOCOLATE FONDANT: 係老公既至愛,不得不點... 朱古力味好濃, 溶出來既各朱古力加埋個VANILLA ICE CREAM --- PREFECT...
- TIRAMISU: 蛋糕內有不同既酒味, 口感不會在外面既TIRAMISU咁單一..一口一口食落去, 芝士同酒配合得很好, 佢地係用傳統手指餅做浸酒餅底,所以口感同酒味都做得很到位. 不會比酒蓋了芝士味, 又不會芝士味過重...