2024-02-29
Casamigos銅鑼灣駱克道487-489號駱克駅3樓今日好朋友生日,我專登揀左黎銅鑼灣食西班牙菜,聽講呢間餐廳既評價都幾高,而且價錢親民所以長期都好多人幫襯。。。我地book左8點,入到餐廳都已經差唔多滿座啦,餐廳既地方唔算太大,但見到仲戶外位置,感覺都幾Chill,最適合收工後同fd黎聚會西班牙黑毛豬鞍架超巨型既黑毛豬鞍,望落非常厚身,估唔到肉質依然保持鮮嫩,火喉控制得岩岩好,配埋充滿果香既醬汁就最match 啦....除左主菜,伴碟既薯蓉同埋羽衣甘藍亦都係另一重點,都一樣咁出色蒜蓉白酒汁煮蜆離遠已經聞到淡淡既酒香,加埋大量蒜蓉更加能帶出蜆肉既鮮味,完全食到停唔到口西班牙海鮮飯黎食西班牙嘢點可以唔叫海鮮飯呢,飯底充滿蕃茄既香味,而且仲有d飯蕉真係好正,配合埋上面既大蝦,青口同埋蜆肉,非常吸引炸蕃薯條炸蕃薯條係即叫直炸既熱辣辣,每一條都好厚身食落非常有口感,而重點係個蛋黃醬,配合埋一齊食簡直係錦上添花脆炸雞賢雞翼都係即炸既,雖然好熱氣但真係好好味,而且仲要係單骨架,食得好方便,非常貼心
銅鑼灣駱克道487-489號駱克駅3樓
西班牙黑毛豬鞍架