(非會員)
2008-08-02 6 瀏覽
七月中去佐長洲, 因為本身鐘意食甜品, 所以離開長洲之前男朋友帶我去了Katie Dessert. 原本想在吃飯時間去應該可以避開人潮, 結果不一會成間店已坐滿滿囉. 連出邊個張抬都坐滿.我同我男朋友總共食佐好多甜品, 脆糖布甸: 呢個我覺得值得推薦, 脆糖與布甸兩者個別都很香, 說不出的感覺, 沒有過濃的雞蛋味但卻很香, 其實食完後好想再叫一次. 但因為這是第一道, 我想留地肚被後面的dessert.薑汁梳乎厘: 這道不知是因我本身對蛋味較敏感 總覺得有蛋味很重, 但我本身又極鐘意食薑味甜品, 所以兩者都鐘意既人可以試試.心太軟: 頭一次食 覺得好特別, 像是在Cova才食得到既甜品. 酥酥軟軟的外層, 裡面有濃厚的朱古力.火焰雪山: 很creamy , 食幾口就沒了 有點失望 真希望量能再多地.薄荷cake, cheese cake: 料都很足,很厚的cheese 味, 但一樣對甜品慾望多的我好像就係不夠吃. 我同男朋友係Katie's Dessert 食到意猶未盡, 回來後很想再回長洲食, 我在想唔知Katie's Dessert 既老闆有沒想過在香港或九龍開分店? 咁就方便我地

我同男朋友係Katie's Dessert 食到意猶未盡, 回來後很想再回長洲食, 我在想唔知Katie's Dessert 既老闆有沒想過在香港或九龍開分店? 咁就方便我地啦!