2019-09-27
前幾日同朋友心血來潮好想食西餐,於是搵到依間餐廳,外面係透明玻璃窗,睇到餐廳入面既佈置都好有當年去歐洲果啲食啲餐廳既感覺,同埋最主要係比餐牌上面既BBQ燒豬仔骨吸引到,依隻豬既煮法唔係咁多地方食到!所以就入咗去試下!😍我地兩個人食,都想試多啲其他野食,所以淨係叫咗半份豬仔骨,$165,原來都好大份,仲有一兜薯條同埋沙律菜,好抵食。重點係真係好好食!😭❤️啲肉好入味,肉汁好豐富,好香蕃茄同埋燒汁味,而且肉質非常好,少少煙un但大部分每舊肉都好容易就咬得開,係我最喜歡既豬肉煮法,如果下次再食都一定係因為依個豬仔骨黎!😋然後仲有個Chilli Clams,叫咗中辣都唔會話好辣,如果愛食辣既朋友仔記得要試下,好開胃好正!我朋友中意食牛,我地都試咗佢個美國特級西冷牛扒,叫咗三成熟,我覺得如果碎時食開生啲既牛扒可以試下叫1成,因為一黎都會偏熟,雖然今次有啲似4-5成,不過就算我平時食開7成都好中意,因為佢啲牛扒肉質好好,一食就知係靚既牛扒,而且佢比果隻醬汁好特別,整體就係好高質的西餐廳👍🏼我地又想飲沙冰又想試下啲alcohol,於日叫咗一杯Mango Smoothie 同埋一杯Mojito。兩杯都好
BBQ燒豬仔骨
美國特級西冷牛扒(
我地又想飲沙冰又想試下啲alcohol,於日叫咗一杯Mango Smoothie 同埋一杯Mojito。兩杯都好大杯,好好飲!Mango Smoothie好新鮮,仲食到細細啖芒果肉,原汁原味😋Mojito更加值得一讚,平時出去d bar飲都無咁好飲,加咗啲薄荷葉真係個精髓😍配牛扒亦都好夾!