2022-05-15 31 瀏覽
食性價比高又好味既野, 去遠啲啲是常識吧﹗上次食過lunch 真係一試難忘,今次試埋個晚餐更滿足$498 既set dinner 有6道菜, 仲要樣樣高質, 去邊搵 開胃餐前小食擺盤非常精緻的Parma Ham + 蒜蓉包呢個蒜蓉包真係超正, 塗上蒜蓉醬先焗, 脆邊加軟熟既包, 真係想食多幾塊 頭盆:大蝦配紅菜頭油醋汁 +蘇格蘭三文魚配青芥茉忌廉及法國黑魚子醬隻蝦真係好大隻, 好爽口, 新鮮, 紅菜頭油醋汁好清新, 大自然的紅色令人更醒胃三文魚同黑魚子醬都唔錯 炸蟹肉球配自家製蛋黃醬擺盤好精緻, 蟹肉球係勁足料, 每啖都係蟹肉, 配上蛋黃醬都唔覺得膩 香脆鵝肝配焦糖無花果及砵酒汁鵝肝煎得好好, 外脆內軟, 油香充滿口腔, 配埋無花果一齊食好balance 干邑龍蝦濃湯真係超濃郁 每一啖湯飲落去都有幾個層次既味道, 充滿龍蝦味同淡淡酒味 野菌黑松露醬意大利飯香煎北海道帶子帶子煎得岩岩好, 外脆內軟, 唔會過熟, 意大利飯份量剛好, 味道充滿菇菌香 扒和牛牛柳配辣根醬最後一道菜完美作結, 和牛柳肉質腍滑, 完全無渣, 令人再三回味另外再散叫羊架同招牌沙律🥗,同樣好味😋

開胃餐前小食

擺盤非常精緻的Parma Ham + 蒜蓉包

三文魚同黑魚子醬都唔錯

炸蟹肉球配自家製蛋黃醬

香脆鵝肝配焦糖無花果及砵酒汁

干邑龍蝦濃湯

野菌黑松露醬意大利飯香煎北海道帶子

扒和牛牛柳配辣根醬

另外再散叫羊架同招牌沙律🥗,同樣好味😋