2015-05-20 4884 瀏覽
首先今日我同班friends去左尖沙咀滿屋食日式放題,然後一去到我就點左大量三文魚同埋甜蝦及其他刺身,另外點左焗𧐢同埋蒜香牛柳粒。刺身方面:刺身拼盤好靚、啲刺身好新鮮。我個人認為甜蝦最好食,另外焗𧐢賣相好吸引而且味道更加美味,原因有好多芝士,而蒜香牛柳粒不會太大件,容易入口。之後係食野過程中,我個朋友介紹我食香煎銀鱈魚,我覺得呢款食物特別令我深刻,因為其實本人間中會玩下煮飯仔,我都有試過煎銀鱈魚,不過個分別係天淵之別。呢間餐廳好食10倍,去到必點既一款菜式。之於甜品就有焦糖布丁、朱古力布丁、曲奇蛋糕、豆腐花同雪糕。最後服務員既態度良好,我好幾次張放題紙無寫到枱號,啲員工都好有禮貌提醒我寫返。其次上菜時間快、經常自動自覺為客人加茶。整個餐廳既氣氛令我食得好舒服,而且食物種類甚多同高質,唔怕食呢食去都係個幾種,適合一大排friends去食,值得去嘗試👍
  • 銀鱈魚