2019-06-25
以前屯門都有甘味嘅時候,我同朋友真係經常食,自從冇左我地都好耐冇食,今日去元朗先發現原來形點都有,一於回味下。呢度都幾大,位置多,平日都好多人,好在有最後一張枱,我地拿拿聲入座餐牌選擇多,刺身、壽司、小食、炸物;主食有手打烏冬、釜飯、鍋物等等,價錢都好合理,而且仲有D優惠價追加食物,例如沙律、壽司小食同飲品,即使你點熟食,都可以加D壽司過癮下。落單都好方便,同以前一樣呢,喺呢張紙寫低號碼同數量就可以。蟹籽沙律:優惠價追加,簡單好食。唐揚墨魚嘴:以前我都好鐘意食,炸得香脆,墨魚口感煙韌,沾少少沙律醬,正壽司方面點左火炙芝士三色、帆立貝壽司同蟹籽軍艦,火炙壽司有粒細細嘅芝士,幾香口,魚生質素都可以,壽司一口size主食點左吉列豬扒蕃茄烏冬,其實以前我就多數點牛柳粒烏冬,好正架;吉列豬扒都唔錯,性價比都高。蕃茄湯底濃郁,有成三件切開嘅蕃茄,湯頭唔會太鹹,加埋蒜香,好食。烏冬手打,口感煙韌彈牙吉列豬扒香脆,唔會太油,建議盡快食,否則會變得硬D。黑蒜油豬手鍋烏冬係朋友點嘅,店員都有提醒上枱時熱辣辣要小心,烏冬份量足,仲好有蒜油香,配埋豬手片,幾入味呢最後用優惠價追加埋飲品,揀左藍莓椰果梳打,好大
落單都好方便,同以前一樣呢,喺呢張紙寫低號碼同數量就可以。
蟹籽沙律:優惠價追加,簡單好食。