2022-06-26
$228二人套餐有一大盤酸菜魚,加自選主菜一碟及自選2款小菜,係咪好抵食? 第一次嚟,環境座位幾寬敞及舒服見到個menu有二人套餐(A+B +C)覺得價錢好親民, 上菜之後見到所有野都大大份就真係開心到嘩嘩聲雖然係二人套餐,但份量及足料程度绝對足夠三個人食,味道又好味,絕對會再嚟幫襯。A. 二選1(可選酸菜魚或蕃茄湯清甜魚)當然揀左招牌酸菜魚啦。二人份量好大盤,而且好足料,魚件係大件厚身啖啖肉又無骨,滑嫰得嚟又吸收哂湯汁嘅酸辣香味,辣度只係少少辣,成個湯底好開胃惹味,勺一碗當湯飯食都綽綽有餘不會嗆喉,正!配菜包括有大量酸菜、萵筍片、芽菜及水晶粉。唔食飯嘅朋友可以食水晶粉,又大條又彈牙,好味! B. 八選一主菜要了口水雞,雞件飽滿多肉,雖然是口水雞,但醬汁以惹味香口為主不會辣得過分,底下鋪了很多青瓜。 C. 小菜六選二大部份係凉伴小菜,亦有雞翼可選,我要了一份擂椒松花皮蛋及蒜茸拍青瓜。皮蛋軟綿綿沒有腥味,伴隨些碎椒粒放入口很清新。紅糖糍杷(4件)外表酥脆酥脆的,但內裡口感煙韌,甜甜的紅糖漿將加上香口的黃豆粉,不經不覺咬了一口接一口,絕對喺出色嘅飯後甜品。
A. 二選1(可選酸菜魚或蕃茄湯清甜魚)
B. 八選一主菜
C. 小菜六選二
紅糖糍杷(4件)