2021-08-30
神秘既門面,高雅既中式裝潢,非一般既火鍋美食,真係食過番尋味💯佢既花膠濃湯雞鍋真係不得了,不得了在於有不少花膠在內👍,而且當你未落雞、只飲湯既時候係會有明顯花膠味,全部女仕搶住飲!飲到咁上吓可叫侍應加湯(佢加既真係湯,唔係水),之後便可落雞。好想講一句,好耐冇食過新鮮雞,係呢到就食到, 千期要睇時間烚,唔好浪費咗佢又鮮甜又滑既雞呀! 三百蚊有找個湯底有花膠有新鮮雞,真係抵讚到暈。食火鍋梗係唔少得叫本地新鮮牛肉/牛頸脊, 佢脂肪比起平時食果啲均勻,又香又腍, 必食😋!另外想讚吓個鮑魚雞粒餃, 邊有咁誇一咬開餃子裏面會有半片飽魚?!仲要有海鮮味既。佢同雞粒配埋係可以互相保留番自已既味,非常好吖👏👏!跟住推介吓招牌四寶丸, 佢哋分別係:脆骨烏雞丸、芥末豬肉丸、芫荽牛肉丸、芝心墨魚丸,全手打,味鮮質嫩,無得彈!而當中我最愛係脆骨烏雞丸和芫荽牛肉丸😋🤩🤩,前者有軟骨係入面,好有咬口;後者則是我柸茶,一個字"掂"!之後呢個正囉 千層枝竹, 一早放入湯底都唔怕,要浸到入哂味同輕輕腍腍哋係最正,佢質感似素鵝,超好豆味,又有咬口, 未試過咁既效果😋😋。朋友推介吓第一次食淮山麵,又几滑身喎,冇食烏冬同公仔
朋友推介吓第一次食淮山麵,又几滑身喎,冇食烏冬同公仔麵咁濟,唔會霸咗我個胃🤭。