餐廳: 沙嗲王 (黃金廣場)
資訊:
條款及細則:

詳情可瀏覽:http://www.foodwisehk.gov.hk/zh-hk/food-wise-Eateries.php

2023-04-12 324 瀏覽
我相信沙嗲王係好多人嘅中學回憶🥹🥹🥹趁復活節假期仲未開學,帶埋囡囡嚟感受一吓媽媽嘅中學回憶先🫶🏻沙嗲王價錢經濟(雖然讀書個陣都仲會覺得有少貴😜)味道仲一定唔會伏伏伏!!!我仲要始終如一,必選👉🏻白咖哩豬扒飯🍛👈🏻*必吃*白咖哩香茅豬扒飯😋😋😋😋佢個白咖哩汁到而家我都係搵唔到其他替代品,心目中嘅白咖哩豬扒永遠都只有沙嗲王🫶🏻豬扒仲要以香茅醃過,入味又唔會靭,每次去都係會揀返佢🤣🦞🫕龍蝦湯😋😋😋大寶至愛龍蝦湯,佢仲只係$9.9一碗,所以諗都唔使諗就叫左。而我就係為咗個酥餅而叫個湯🤣🤣🤣酥餅仲要係$4/2塊!!不得了🥹食過沙嗲王就知,埋單時嘅重點係個粒薄荷糖🍬🤣同咗大寶講食飽會有糖之後佢即刻好快咁食食食食食食😎題外話:見到Menu 有個+$10沙啤王,個名笑咗之餘仲要真係好抵好抵同好抵。下次有機會要飲埋佢🤪

*必吃*白咖哩香茅豬扒飯😋😋😋😋

🦞🫕龍蝦湯😋😋😋