2021-11-18 125 瀏覽
懷舊親民鐵板餐之前都有幫襯開灣仔嘅鋒膳,係佢哋嘅食物一向都好滿意。無意中發現佢哋喺長沙灣開咗肉肉強食呢間主打鐵板燒嘅餐廳,一於去試吓。我哋叫左兩個鐵板餐。平時我哋都鐘意羅宋湯,今日都唔例外叫咗兩個嚟試吓。嗰個味道真係同讀書嗰陣飲嘅羅宋湯一樣,回憶返晒嚟😂跟住講吓嗰兩個鐵板主菜。第一個我哋揀咗肉眼扒。肉眼扒真係分量十足,味道同質感都同我想像嘅一模一樣,絕對唔會失望。另外一個我哋揀咗鹿兒島吉列豬扒,凍肉眼扒一樣都係分量十足,就算炸完之後都唔會有韌嘅感覺。跟住叫咗個芝士焗西蘭花,再加個西多士做甜品😆呢兩個都係正常水準對我咁差真係食得好飽,個味道令我重拾中學時候嘅感覺。價錢亦都相當親民。如果鍾意食呢啲鐵板餐嘅,真係可以一試。
懷舊親民鐵板餐